ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Γερμανία: Ο Μερτς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι για τον πόλεμο

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τις διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφαν Κορνέλιους.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων που αφορούν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τις συνομιλίες που είχαν διεξαχθεί την Κυριακή στη Γενεύη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επικρίνει τον Μερτς για τις εγγυήσεις στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επέκρινε δηλώσεις του Μερτς για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν γίνεται χωρίς τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη διαδικασία.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μερτς με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τις ρωσικές επιδρομές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου θα εξεταστεί στρατιωτική βοήθεια 70 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Παράθυρο διπλωματίας για Ουκρανία βλέπει ο καγκελάριος Μερτς

Ο καγκελάριος Μερτς δήλωσε πως ανοίγει σταδιακά «παράθυρο διπλωματίας» για την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να κερδίσει στρατιωτικά. Χαιρέτισε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ.
Πέτερ Μάγκιαρ σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαγιάρ θέλει ισχυρότερη θέση για την Ουγγαρία στην ΕΕ με στήριξη Μερτς

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, δήλωσε στο Βερολίνο πως η χώρα του θα είναι αξιόπιστος εταίρος στην ΕΕ. Ο καγκελάριος Μερτς υποσχέθηκε στήριξη, ζητώντας όμως συνεργασία στο θέμα της Ουκρανίας.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.