ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 280.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:42
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Ουκρανικός στρατός αναχαιτίζει ρωσικές επιθέσεις στο Ποκρόφσκ

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις εμποδίζουν ρωσικές επιθέσεις σε Ποκρόφσκ και Μιρνοχράντ, ενώ η Ρωσία αναγκάστηκε να ενισχύσει την περιοχή με εφεδρικά στρατεύματα.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εμποδίζουν τις προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στις πόλεις Ποκρόφσκ και Μιρνοχράντ, στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook, η Ρωσία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει εφεδρικά στρατεύματα για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος βρετανικός βαλλιστικός πύραυλος για ενίσχυση της άμυνας Ουκρανίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας για την Ουκρανία, μέσω του έργου Nightfall, με πυραύλους που θα φέρουν 200κιλη κεφαλή και θα έχουν βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι όρισε τον Μπουντάνοφ νέο προσωπάρχη στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι διόρισε νέο προσωπάρχη τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Μπουντάνοφ, αντικαθιστώντας τον Γερμάκ εν μέσω κρίσης, για να ενισχύσει την άμυνα και τη θέση της Ουκρανίας στις συνομιλίες με τη Ρωσία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 111 ουκρανικά drones σε 3 ώρες

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 111 ουκρανικά drones σε έξι περιοχές, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πάνω από τη Μόσχα, σε τρεις ώρες. Επιπλέον 11 drones καταρρίφθηκαν αργότερα, με τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Σερεμέτιεβο να επιβάλλουν περιορισμούς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προτείνει βοήθεια στην Πολωνία για drones

Ο Ζελένσκι πρότεινε στην Πολωνία συνεργασία για την ανάπτυξη αντιdrone τεχνολογίας, τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται λόγω εσωτερικών πιέσεων στη Βαρσοβία για το θέμα της Ουκρανίας.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Παραγωγή και τοποθέτηση ναρκών κατά προσωπικού στα ανατολικά σύνορα

Η Πολωνία θα ξεκινήσει ξανά την παραγωγή ναρκών κατά προσωπικού για πρώτη φορά από τον Ψυχρό Πόλεμο, σχεδιάζοντας να τις αναπτύξει στα ανατολικά σύνορά της και πιθανώς να τις εξάγει στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.