ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
Φώτο: Shutterstock

Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε CEO κολοσσού e-commerce μετά από διαρροή δεδομένων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coupang παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για διαρροή δεδομένων που επηρέασε περισσότερους από 33 εκατ. πελάτες. Η Coupang είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα e-commerce στη Νότια Κορέα.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Coupang, Παρκ Ντε-τζουν, μετά τη μεγάλη διαρροή δεδομένων που επηρέασε περισσότερους από 33 εκατομμύρια πελάτες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Παρκ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το περιστατικό και τον τρόπο διαχείρισής του, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη για την απογοήτευση που προκάλεσε στο κοινό λόγω της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η Coupang, με παγκόσμια έδρα στο Σιάτλ των ΗΠΑ, αποτελεί τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στη Νότια Κορέα, εξυπηρετώντας εκατομμύρια καταναλωτές. Η φετινή κυβερνοεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή στοιχείων όπως ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις παράδοσης και ιστορικά παραγγελιών, χωρίς ωστόσο να επηρεαστούν δεδομένα πληρωμών ή στοιχεία σύνδεσης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην έδρα της εταιρείας στη Σεούλ, μετά τη διαρροή που, σύμφωνα με την Coupang, επηρέασε συνολικά 33,7 εκατομμύρια πελάτες. Η παραβίαση φαίνεται να πραγματοποιήθηκε μέσω ξένων διακομιστών της εταιρείας μεταξύ 24 Ιουνίου και 8 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει η νοτιοκορεατική πλευρά.

Η εταιρεία ενημερώθηκε για το περιστατικό μόλις τον προηγούμενο μήνα, όταν η αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησαν την κατάθεση αγωγής από την Coupang κατά πρώην υπαλλήλου κινεζικής υπηκοότητας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή, χωρίς να έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, η Coupang βρίσκεται αντιμέτωπη με συλλογική προσφυγή στις ΗΠΑ, όπου διατηρεί την παγκόσμια έδρα της, εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Σοβαρή επίθεση δέχθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, αλλά η κατάσταση ελέγχεται, δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα, σύμφωνα με το Interfax.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες ΕΕ για ανήλικους στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει αύριο το «EU KIDS ACT» με αυστηρούς κανόνες για ανηλίκους στα κοινωνικά δίκτυα: όχι πρόσβαση κάτω των 13, μόνο γονικός έλεγχος έως 15, ασφαλής σχεδιασμός έως 18 και ευθύνη στις πλατφόρμες.
Τεχνητή Νοημοσύνη Χέρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΚΕΤΑ και Lockheed Martin για εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια

Το ΕΚΕΤΑ και η Lockheed Martin συνεργάζονται για την εκπαίδευση τεχνικών και στρατιωτικών σε κυβερνοασφάλεια, με πιθανή μελλοντική επέκταση στην ανάπτυξη αμυντικών τεχνολογιών, μέσω μνημονίου που υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη.
Αεροπορικό δυστύχημα συντρίμμια
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή φορτηγού αεροσκάφους στο Μαϊάμι: 5 νεκροί και 5 τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός ατυχήματος όταν φορτηγό αεροσκάφος της Amazon βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι και πήρε φωτιά.