ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προγράμματα χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτων από την Volkswagen

Ο Γερμανικός όμιλος προσφέρει βελτιωμένους όρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης ενώ παρέχει ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που οι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους.

Μια μεγάλη προσπάθεια για να τονώσει την εγχώρια γερμανική αγορά ξεκινάει ο όμιλος Volkswagen, καθώς η αβεβαιότητα των καταναλωτών, απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού, έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας προσφέρει από σήμερα βελτιωμένους όρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα παρέχει ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που οι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό το πρόγραμμα ανακοινώθηκε σήμερα από τους επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Το κλείσιμο των εργοστασίων σε όλη την Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια παραγωγής περισσότερων από 2,3 εκατ. οχημάτων, με τους ομίλους VW, Daimler και BMW να έχουν μεγάλες ζημιές μέχρι στιγμής στο 2ο τρίμηνο.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη με επικεφαλής ομίλων παραγωγής αυτοκινήτων και συνδικαλιστές του κλάδου με αντικείμενο την στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας όπου συζητήθηκε η πιθανότητα να δοθούν κίνητρα αγοράς αυτοκινήτων.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε αρνητικός όσον αφορά την πρόταση αυτοκινητοβιομηχάνων για την παροχή κινήτρων και επιδοτήσεων για την αγορά αυτοκινήτου. «Πολλές από τις προτάσεις δεν τις έχω καταλάβει – για παράδειγμα, θέλουμε πραγματικά πολύ μοντέρνα πράγματα, ή ξεπούλημα του στοκ διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ, αναφερόμενος στο αίτημα για διάθεση μερισμάτων από τις εταιρίες, δήλωσε ότι η καταβολή κρατικών ενισχύσεων, με ταυτόχρονη πληρωμή μερισμάτων και μπόνους «είναι πολύπλοκη ιδέα, για να το πούμε ευγενικά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βιοκαύσιμο από μαγερικό λάδι για τις θαλάσσιες μεταφορές της Volkswagen

Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, τον Ιούνιο του 2020, το γκρουπ Volkswagen άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημιώσεις σε κατόχους VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Οι πελάτες που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση που το ύψος της θα καθοριστεί από τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία μοντέλα της Volkswagen στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη

Το 2019, στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη, βρέθηκαν τρία μοντέλα της Volkswagen, τα Golf, Polo και Tiguan. Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση πωλήσεων όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Πιο δημοφιλές μοντέλο το e-Golf, με περισσότερες από 35.000 πωλήσεις.