ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
Drone περιπλανώμενου πυρομαχικού σε λειτουργία με φόντο πυκνό μαύρο καπνό.

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο χημικά εργοστάσια

Ουκρανικά drones χτύπησαν δύο χημικά εργοστάσια σε Νόβγκοροντ και Σμολένσκ, Ρωσία, που παρήγαγαν εξαρτήματα για εκρηκτικά, ανακοίνωσε ο Ταγματάρχης Ρόμπερτ Μπρόβντι μέσω Telegram.

Δύο χημικά εργοστάσια στις περιοχές Νόβγκοτοντ και Σμολένσκ της Ρωσίας αποτέλεσαν στόχο ουκρανικών δυνάμεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διοικητή των σχετικών δυνάμεων.

Ο Ταγματάρχης Ρόμπερτ Μπρόβντι ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ότι τα εργοστάσια αυτά παρήγαγαν εξαρτήματα για εκρηκτικά, τα οποία αξιοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις δηλώνουν κατάληψη του Σιβέρσκ στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τη Σιβέρσκ στο Ντονέτσκ, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ. Ο Πούτιν ενημερώθηκε για τον πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με το TASS. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη δήλωση.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις από Βρετανία για τον στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα ζητά από τη Βρετανία να αποκαλύψει τον ρόλο του Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Λονδίνο για υποστήριξη «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσική πετρελαϊκή πλατφόρμα στην Κασπία

Ουκρανικά drones χτύπησαν για πρώτη φορά ρωσική εξέδρα πετρελαίου στη Κασπία, σταματώντας την παραγωγή στη μονάδα της Lukoil. Η επίθεση εντάσσεται στην προσπάθεια της Ουκρανίας να πλήξει τη ρωσική πετρελαϊκή και αερίου βιομηχανία.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: «Νομική τυραννία» η σύλληψη Ρώσου αρχαιολόγου στη Βαρσοβία

Η Μόσχα καταγγέλλει ως «νομική τυραννία» τη σύλληψη του αρχαιολόγου Αλεξάντερ Μπουτγιάγκιν στη Βαρσοβία, μετά από αίτημα της Ουκρανίας, για φερόμενη καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κριμαία, και ζητά διπλωματική παρέμβαση.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ανοικτή σε επενδύσεις εν μέσω αποκαλύψεων για σχέδιο Τραμπ

Το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή σε ξένες επενδύσεις, μετά το δημοσίευμα που μιλά για επενδύσεις σε σπάνιες γαίες, ενέργεια και αξιοποίηση 200 δισ. παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.