Η διεξαγωγή αγώνα της Serie A στο Περθ της Αυστραλίας παραμένει ανοιχτή, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Serie A, Έτζιο Σιμονέλι, στις 12 Δεκεμβρίου. Παρά τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC), το ενδεχόμενο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Η ιταλική ομοσπονδία έχει εγκρίνει το αίτημα μεταφοράς του αγώνα μεταξύ Μίλαν και Κόμο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον Φεβρουάριο, λόγω της μη διαθεσιμότητας του γηπέδου Σαν Σίρο. Το στάδιο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο – Κορτίνα.
Η UEFA είχε εγκρίνει, αν και με επιφυλάξεις, τη διεξαγωγή του αγώνα τον Οκτώβριο, καλύπτοντας και το σχέδιο της LaLiga για αγώνα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ στο Μαϊάμι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η πραγματοποίηση του αγώνα στο Περθ – που θα αποτελούσε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκτός Ευρώπης – θεωρείται αμφίβολη.
Ο Σιμονέλι τόνισε ότι η ιδέα παραμένει σε εξέλιξη και δεν έχει εγκαταλειφθεί, παρά τις αντίθετες φήμες. Υπογράμμισε ότι η AFC είναι ο μόνος φορέας που δεν έχει δώσει άνευ όρων έγκριση, προβάλλοντας δύο απαιτήσεις: ο αγώνας να μην οργανωθεί ή διαφημιστεί από τη Serie A και οι διαιτητές να οριστούν από την AFC.
Όπως δήλωσε, η Serie A έχει ζητήσει από τη FIFA να δώσει την τελική απάντηση, καθώς οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις κρίνονται μη αποδεκτές. Επεσήμανε επίσης ότι Ιταλοί διαιτητές θα διευθύνουν τον ιταλικό Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία, υπό τη δικαιοδοσία της AFC.
Ο πρόεδρος της Serie A θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη Ντόχα στις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να επιδιώξει λύση στο ζήτημα. Η διοργανώτρια αρχή συνεχίζει να εργάζεται για την πραγματοποίηση του αγώνα στο Περθ στις 8 Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει καταρτίσει εναλλακτικά πλάνα.
Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τη FIFA, η Serie A θα αποδεχθεί την απόφαση, όπως δήλωσε ο Σιμονέλι, επιβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη.