ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μετάλλιο Νόμπελ
Το διάσημο μετάλλιο Νόμπελ σε περίοπτη προβολή σε έκθεση μουσείου.

Η Επιτροπή Νόμπελ χαιρετίζει την απελευθέρωση του Αλές Μπιαλιάτσκι

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ εξέφρασε χαρά για την αποφυλάκιση του Αλές Μπιαλιάτσκι από τη Λευκορωσία και κάλεσε για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, ζητώντας σεβασμό στα δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Η Επιτροπή Απονομής των Βραβείων Νόμπελ της Νορβηγίας εξέφρασε την ανακούφισή και την ευχαρίστησή της για την αποφυλάκιση του βραβευμένου με Νόμπελ ακτιβιστή Αλές Μπιαλιάτσκι από φυλακή της Λευκορωσίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «η ελευθερία του είναι βαθιά ευπρόσδεκτη, αλλά και μία στιγμή που ήταν αναμενόμενη για πολύ καιρό». Η Νορβηγική Επιτροπή καλεί τις αρχές της Λευκορωσίας να αποφυλακίσουν όλους τους πολιτικούς κρατουμένους και να διασφαλίσουν ότι ο Αλές Μπιαλιάτσκι και άλλοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται ελεύθερα, χωρίς φόβο νέας δίωξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετάλλιο Νόμπελ
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Το Νόμπελ Ειρήνης ανήκει πάντα στον βραβευμένο, λέει η επιτροπή

Η Επιτροπή Νόμπελ ξεκαθάρισε ότι το Νόμπελ Ειρήνης ανήκει πάντα στον βραβευμένο, μετά τη συμβολική προσφορά της Μαρία Κορίνα Ματσάδο του μεταλλίου της στον Ντόναλντ Τραμπ, πράξη που ευχαρίστησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Διασώστης στη Νορβηγία
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Ένοχος ισλαμιστής για φονική επίθεση σε Pride Οσλου 2022

Νορβηγικό δικαστήριο καταδίκασε σε 30 χρόνια έναν Ισλαμιστή για την ενορχήστρωση φονικής επίθεσης σε γκέι μπαρ στο Όσλο το 2022, παρότι ήταν στο Πακιστάν. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 8.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 648 νεκροί διαδηλωτές από τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις

Η Iran Human Rights ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 648 διαδηλωτές, μεταξύ τους και εννέα ανήλικοι, έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ίσως υπερβαίνει τα 6.000.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: 400 εκ. δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία για ενέργεια και διοίκηση

Η Νορβηγία δίνει 340 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία για ενίσχυση του ενεργειακού τομέα και διατήρηση ζωτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της γενικής βοήθειας της Ουκρανίας που πλήττεται ακόμη από τον πόλεμο. Το νορβηγικό πακέτο ξεπερνά τα 8 δισ. δολ.