ΓΔ: 2100.46 0.81% Τζίρος: 264.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
Σκηνή εκτέλεσης θανατικής ποινής με ενέσιμη μέθοδο στις ΗΠΑ.

Επικείμενη εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα, ΗΠΑ

Ένας 58χρονος που καταδικάστηκε σε θάνατο για πέντε φόνους το 1987 στη Φλόριντα, πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση σήμερα στις 6 μ.μ., με την υπόθεση να αποτελεί τη 19η εκτέλεση στην πολιτεία για το 2024.

Ένας 58χρονος Αμερικανός θανατοποινίτης, ο Φρανκ Γουόλς, αναμένεται να εκτελεστεί σήμερα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Ο Γουόλς είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του 21χρονου Έντουαρντ Άλτζερ και της 20χρονης Αν Πίτερσον το 1987, κατά τη διάρκεια διάρρηξης. Επιπλέον, έχει ομολογήσει τη δολοφονία ακόμη τριών ατόμων.

Η εκτέλεση του προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με χρήση θανατηφόρου ένεσης στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα), που αντιστοιχεί στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής για την Ελλάδα. Πρόκειται για τη 19η εκτέλεση στη Φλόριντα από την αρχή του έτους.

Σε εθνικό επίπεδο, στις ΗΠΑ φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 46 εκτελέσεις θανατοποινιτών: 38 με θανατηφόρες ενέσεις, πέντε με εισπνοή αζώτου και τρεις από εκτελεστικό απόσπασμα, όλες στη Νότια Καρολίνα.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ σε τρεις ακόμη πολιτείες (Καλιφόρνια, Όρεγκον και Πενσιλβάνια) έχει επιβληθεί μορατόριουμ στην εφαρμογή της, κατόπιν απόφασης των κυβερνητών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Τενεσί: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ

Ένας 64χρονος εκτελέστηκε στο Τενεσί, σχεδόν 40 χρόνια μετά την καταδίκη του για τον βιασμό και τη δολοφονία 20χρονης φοιτήτριας. Είχε κριθεί ένοχος για πολλές επιθέσεις. Ήταν η τρίτη εκτέλεση φέτος στην πολιτεία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυση κατά του Τραμπ κατέθεσε η οικογένεια νεκρού αστυνομικού

Ο Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος πέθανε στα 42 του χρόνια έπειτα από σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη, την 7η Ιανουαρίου, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τους επιτιθέμενους οπαδούς του Τράμπ στις 6 Ιανουαρίου, καθώς συμμετείχε στην φύλαξη του Καπιτωλίου.