Ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Κρις Μπράιαντ, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης τον Οκτώβριο.
Η δήλωση αυτή ήρθε σε συνέχεια δημοσιεύματος της εφημερίδας Sun, το οποίο ανέφερε πως ομάδα χάκερ με πιθανή κινεζική προέλευση παραβίασε συστήματα με στόχο την απόκτηση δεδομένων του υπουργείου Εξωτερικών.
"Σαφώς υπήρξε κυβερνοεπίθεση", σημείωσε ο Μπράιαντ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio. Επισήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η επίθεση συνδέεται άμεσα με Κινέζους πράκτορες ή το κινεζικό κράτος.
Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αρκετά σίγουρη ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις για άτομα από το περιστατικό.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ορισμένες πληροφορίες του σχετικού ρεπορτάζ είναι εικασίες, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλαμβάνεται του θέματος.
Σύμφωνα με τη Sun, ως υπεύθυνη για την κυβερνοπειρατεία κατονομάζεται η κινεζική ομάδα Storm 1849, με το περιστατικό να αφορά πιθανώς πληροφορίες για δεκάδες χιλιάδες βίζες.
Η ομάδα αυτή φέρεται να στοχοποιεί πολιτικούς και ομάδες που ασκούν κριτική στην κινεζική κυβέρνηση.
Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι το περιστατικό διερευνάται, επισημαίνοντας πως η ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων λαμβάνεται υπερβολικά στα σοβαρά.