ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Επιθυμεί ενισχυμένες διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ευρύτερες διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους εταίρους μετά από συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας στη Φλόριντα, τονίζοντας τη γρήγορη πρόοδο. Επίσης, μίλησε τηλεφωνικά με τον Νορβηγό πρωθυπουργό.

Την ανάγκη για ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στη Φλόριντα μεταξύ αμερικανικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Ζελένσκι στο Telegram, «κινούμαστε σε έναν αρκετά ταχύ ρυθμό και η ομάδα μας στη Φλόριντα εργάζεται με την αμερικανική πλευρά», επισημαίνοντας τη σημασία και τη δυναμική που χαρακτηρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε επίσης ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και περίπου είκοσι τραυματίες σημειώθηκαν από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκατρείς τραυματίες καταγράφονται από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό προκάλεσε δύο θανάτους και οκτώ τραυματισμούς, ενώ ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες και υποδομές.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μετά την αποπομπή Φιόντοροφ

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις κατά της αποπομπής του Μιχαήλο Φιόντοροφ από τον Ζελένσκι, ενώ διαδηλωτές ζητούν και την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο και δύο δεξαμενόπλοια

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στο Γιαροσλάβλ, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ αναφέρουν ότι επλήγησαν επίσης ένα πλοίο αερίου και ένα δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε νέο CEO της Naftogaz τον Σέργκιι Φεντορένκο

Ο Σέργκιι Φεντορένκο, εμπορικός διευθυντής της Naftogaz, ορίζεται νέος διευθύνων σύμβουλος στη θέση του Κορέτσκι, όπως ανακοίνωσε ο Β. Ζελένσκι. Ο Φεντορένκο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα ενέργειας της Ουκρανίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι προτείνει τον Ιχόρ Κλιμένκο για πρόεδρο του Συμβουλίου Άμυνας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε τον Ιχόρ Κλιμένκο για πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ουκρανίας, με βασική προτεραιότητα τη συντονισμένη αμυντική παραγωγή. Άγνωστο αν θα έχει νέα θέση ο νυν πρόεδρος Ρουστέμ Ουμέροφ.