ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Δύο Γαλλίδες δικάζονται στην Τουρκία για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο νεαρές Γαλλίδες που συνελήφθησαν με 25 κιλά κάνναβης στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθούν ξανά την Τρίτη στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας ποινή άνω των 10 ετών.

Δύο νεαρές Γαλλίδες, που συνελήφθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενδιάμεσης στάσης στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης την Τρίτη. Στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν σχεδόν 25 κιλά κάνναβης, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονται υπό κράτηση εδώ και δέκα μήνες στη μεγαλύτερη φυλακή της Τουρκίας, στη δυτική Κωνσταντινούπολη, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες και το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης άνω των 10 ετών. Κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία τον Σεπτέμβριο, υποστήριξαν ότι παραπλανήθηκαν από έναν φίλο τους, ο οποίος τους παρέδωσε τις βαλίτσες στην Μπανγκόκ με προορισμό το Βέλγιο.

Η Ιμπτισέμ Μπ., 22 ετών, και η Μαριάμ Ν., 23 ετών, δήλωσαν άγνοια για το περιεχόμενο των αποσκευών. Σύμφωνα με συγγενείς τους, πρόκειται για δύο αφελείς κοπέλες που εξαπατήθηκαν, όπως τόνισε η θεία της Ιμπτισέμ Μπ., Ινές, σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δύο γυναίκες ήρθαν σε αντιπαράθεση. Η Μαριάμ Ν. ανέφερε ότι μόνο η Ιμπτισέμ Μπ. είχε επικοινωνία με τον άνδρα που τους παρέδωσε τις βαλίτσες, σημειώνοντας πως «δεν είχα συναντήσει ποτέ αυτόν το αγόρι και δεν γνώριζα τι μετέφερα» και ότι η βαλίτσα της ήταν κλειδωμένη.

Από την πλευρά της, η Ιμπτισέμ Μπ. δήλωσε ότι η φίλη της παρέλαβε τις βαλίτσες το πρωί της πτήσης από την Μπανγκόκ προς Βρυξέλλες, ενώ εκείνη κοιμόταν. Υποστήριξε πως «εάν γνωρίζαμε πως υπήρχε μαριχουάνα στο εσωτερικό, δεν θα είχαμε ποτέ πάρει τις βαλίτσες».

Η δικηγόρος της οικογένειας της Ιμπτισέμ, Καρόλ Ολιβιά Μοντενό, επεσήμανε ότι ο φίλος τους, Τερίκ Ο., ενορχήστρωσε την υπόθεση από τη φυλακή της Αμιένης στη βόρεια Γαλλία, όπου κρατείτο εκείνη την περίοδο. Τόνισε πως τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει κινητό τηλέφωνο μέσα στη φυλακή.

Η οικογένεια εκφράζει ελπίδα για επιείκεια από τους Τούρκους δικαστές, υπογραμμίζοντας ότι τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν για την Τουρκία. Παράλληλα, εμφανίζεται αισιόδοξη και δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει τη μεταγωγή των δύο γυναικών στη Γαλλία, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καταζητούμενου στη Θεσσαλονίκη για ανθρωποκτονία στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Ελλάδα 35χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος στην Τουρκία για προμελετημένη δολοφονία και οπλοκατοχή. Εντολή σύλληψής του εκκρεμούσε και από τις ελληνικές αρχές λόγω έλλειψης εγγράφων.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 11 συλλήψεις για τον θάνατο 3 ατόμων από δηλητηρίαση

Έντεκα συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο Τουρκο-Γερμανίδας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα από δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο. Η μητέρα και τα δύο παιδιά πέθαναν σε διάστημα δύο ημερών.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Έως 20 χρόνια κάθειρξη ζητείται για τον Ιμάμογλου για κατασκοπεία

Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ζητά κάθειρξη 15-20 ετών για τους Ιμάμογλου και τρεις ακόμη, κατηγορούμενους για «πολιτική κατασκοπεία» και «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», με φερόμενες πράξεις την περίοδο 2019-2025.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προς τη Χαμάς

Δώδεκα Ισραηλινοί και μια εταιρεία κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προϊόντων, όπως τσιγάρα, iPhones και ανταλλακτικά προς τη Χαμάς στη Γάζα από το 2025, καθώς και για παροχή βοήθειας σε εχθρό εν καιρώ πολέμου, ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης.
Αστυνομικός στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τορίνο: Νεαρός συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 22χρονο για επίθεση με σφυρί και κλωτσιές κατά αστυνομικού σε επεισόδια στο Τορίνο. Ο 29χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται με ψυχολογική υποστήριξη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποκλοπές με Predator: Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη

Η δίκη για τις υποκλοπές μέσω Predator μπαίνει στην τελική φάση: το δικαστήριο ανακοίνωσε το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας και στις 6/2 ο εισαγγελέας θα προτείνει για την ενοχή ή μη των 4 κατηγορουμένων.