Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι εντόπισαν μεμονωμένους Ρώσους στρατιώτες να κινούνται με άλογα κοντά στην πρώτη γραμμή, γεγονός που αναδεικνύει τις αυτοσχέδιες τακτικές που εφαρμόζονται στο πεδίο της μάχης.
Σύμφωνα με ανάρτηση της 92ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram τη Δευτέρα, δημοσιεύθηκε βίντεο που φαίνεται να απεικονίζει Ρώσους στρατιώτες να μετακινούνται με άλογα ή μουλάρια, ενώ δέχονται επιθέσεις από μικρά drones.
Όπως επισημαίνεται, «οι Ρώσοι κατακτητές χάνουν τον εξοπλισμό τους γρήγορα στις επιθέσεις τους κρέατος» και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλογα για τις μετακινήσεις τους. Ο συγκεκριμένος όρος αφορά τις επιθέσεις κατά τις οποίες οι στρατιώτες στέλνονται σε αποστολές με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το σχετικό βίντεο πιθανόν να έχει τραβηχτεί στη νότια περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, ωστόσο η ακριβής τοποθεσία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.
Στα πλάνα, Ρώσοι στρατιώτες διακρίνονται να προσπαθούν να διασχίσουν ένα ανοιχτό πεδίο με ταχύτητα.
Και οι δύο πλευρές στη σύγκρουση βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για την επιτήρηση του πεδίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κίνηση χωρίς να εντοπιστούν, περιορίζοντας τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.
Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις επιλέγουν μικρές ομάδες εφόδου για να προωθηθούν ταχύτερα προς ουκρανικές θέσεις και να επιχειρήσουν την κατάληψή τους. Προηγούμενο οπτικό υλικό έχει καταγράψει Ρώσους στρατιώτες να χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες εκτός δρόμου, τετράτροχες μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ για τις μετακινήσεις τους.
Αντίστοιχα, Ουκρανοί στρατιώτες έχουν επίσης παρατηρηθεί να χρησιμοποιούν ποδήλατα βουνού και σκούτερ για γρήγορη μετακίνηση στη γραμμή του μετώπου.