ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία της Λιβύης
Η σημαία της Λιβύης κυματίζει μπροστά σε ένα σύγχρονο κτίριο στην Τρίπολη.

Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού μετά τη συντριβή

Το μαύρο κουτί του Falcon 50 που συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα θα αναλυθεί σε ουδέτερη χώρα. Στο αεροσκάφος επέβαινε αποστολή της Λιβύης, μεταξύ τους και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των επιβαινόντων, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης και συμβούλων του, θα αναλυθεί σε ουδέτερη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Αμπτουλκαντίρ Ουράλογλου με ανάρτηση στο X, «η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερη χώρα».

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Falcon 50 συνετρίβη το βράδυ της Τρίτης έξω από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στο αεροσκάφος επέβαινε υψηλόβαθμη στρατιωτική αποστολή από τη Λιβύη, μεταξύ των οποίων και ο αντιστράτηγος Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για επεκτατικές βλέψεις

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως πρόσχημα για να καταλάβει εδάφη στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, αλλά και να επεκταθεί σε Λίβανο και Συρία, μιλώντας σε φόρουμ στην Αττάλεια.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τον ανήλικο δράστη της επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος δράστης της επίθεσης στο Καχραμανμαράς είχε σχεδιάσει το χτύπημα μέρες πριν, με τις αρχές να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να εξετάζουν τη μαρτυρία του πατέρα του.