Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε φαράγγι στον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, στη δυτική Γουατεμάλα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεάντρο Αμάντο, "Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτό το φρικτό δυστύχημα--11 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο". Επιπλέον, περίπου 19 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής για περίθαλψη.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο διαμέρισμα Σολόλα, μεταξύ του 172ου και 174ου χιλιομέτρου. Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από πυκνή ομίχλη, η οποία δυσχεραίνει την ορατότητα και αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων στους δρόμους.
Σύμφωνα με εικόνες που δημοσίευσε η πυροσβεστική υπηρεσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το λεωφορείο βρέθηκε κατεστραμμένο εντός του φαραγγιού. Διασώστες εργάστηκαν υπό δύσκολες συνθήκες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.