ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά

Τα νέα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ ανέλαβαν καθήκοντα

Το Μπαχρέιν, η Κολομβία, η ΛΔ Κονγκό, η Λετονία και η Λιβερία ανέλαβαν ως Μη Μόνιμα Μέλη του ΣΑ ΟΗΕ, αντικαθιστώντας χώρες των οποίων έληξε η θητεία. Συνεχίζουν δίπλα σε Δανία, Ελλάδα, Πακιστάν, Παναμά και Σομαλία.

Το Μπαχρέιν, η Κολομβία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Λετονία και η Λιβερία ανέλαβαν τη διετή θητεία τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Τα πέντε νέα μέλη αντικατέστησαν την Αλγερία, τη Γουιάνα, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιέρα Λεόνε και τη Σλοβενία, των οποίων οι θητείες ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα μέλη εντάσσονται στο Συμβούλιο μαζί με τα υπόλοιπα πέντε μη μόνιμα μέλη — τη Δανία, την Ελλάδα, το Πακιστάν, τον Παναμά και τη Σομαλία — που θα συνεχίσουν να υπηρετούν έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας απαρτίζεται από τις πέντε χώρες με μόνιμη παρουσία: την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστής απαγορεύει στον Πέτρο να χρησιμοποιεί το X για εκλογές

Δικαστής στη Μεδεγίν απαγόρευσε στον πρόεδρο της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, να χρησιμοποιεί το X για εκλογικούς σκοπούς λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο, επειδή παραβίασε προηγούμενη σχετική δικαστική απόφαση.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς δεσμεύεται για ειρήνη και αλλαγές

Ο Ιβάν Σεπέδα, υποψήφιος της αριστερής συμμαχίας στην Κολομβία, δηλώνει διατεθειμένος να κάνει «απαραίτητες αλλαγές» στην πολιτική ειρήνης του Πέτρο, τονίζοντας πως θα γίνει αποτίμηση και συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ένοπλες ομάδες.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Επιχείρηση του στρατού κατά ανταρτών του Μορδίσκο

Ο στρατός της Κολομβίας σκότωσε 160 αντάρτες που ακολουθούσαν τον καταζητούμενο Ιβάν Μορδίσκο, εν μέσω κλιμάκωσης της βίας στη χώρα. Ο Μορδίσκο ηγείται της παράταξης EMC, υπεύθυνης για αιματηρές επιθέσεις και δολοφονίες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόεδρος Πέτρο: Η κυβέρνηση ΗΠΑ με εμποδίζει να δω τον δήμαρχο Ν. Υόρκης

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Πέτρο επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή του απαγόρευσαν να συναντήσει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι περιορίζουν την ελευθερία του. Οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες και ασταθείς.
Σημαία Σλοβενίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβενία αίρει το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου στον Νετανιάχου

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Σλοβενίας του Γιάνες Γιάνσα ήρε το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου σε βάρος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που είχαν επιβληθεί λόγω του πολέμου στη Γάζα.