Στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι διέταξε «μεγάλης κλίμακας επίθεση» κατά της Βενεζουέλας και ανακοίνωσε τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πραγματοποίησαν με επιτυχία μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας και του ηγέτη της, Προέδρου Νικολάου Μαδούρο, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε αεροπορικώς εκτός της χώρας. Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν. Σήμερα στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Mar-a-Lago. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!». έγραψε.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Λαντάου, ανέφερε πως η Βενεζουέλα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Όπως έγραψε ο Λαντάου στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, «Μια νέα εποχή για τη Βενεζουέλα! Ο τύραννος έφυγε. Τώρα -επιτέλους- θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του».
Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Λι ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τον ενημέρωσε πως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνελήφθη από αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να ασκηθεί ποινική δίωξη και να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους επιχείρηση στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη του Μαδούρο.
Όπως έγραψε ο Λι στην πλατφόρμα X, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ρούμπιο εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια στη Βενεζουέλα τώρα που ο Μαδούρο βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ».