ΓΔ: 2669.43 0.60% Τζίρος: 72.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:45:36
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας

Έκτακτο συμβούλιο του ΣΑ ΟΗΕ για Βενεζουέλα τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

Το ΣΑ ΟΗΕ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση στις 5 Ιανουαρίου 2026 για τη Βενεζουέλα, έπειτα από αίτημα Βενεζουέλας και Κολομβίας, με στήριξη Κίνας και Ρωσίας, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη χώρα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026, με αντικείμενο την κατάσταση στη Βενεζουέλα, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη χώρα.

Η συνεδρίαση οργανώθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της Βενεζουέλας και της Κολομβίας. Η Κολομβία ξεκίνησε πρόσφατα τη θητεία της ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά την εκλογή της τον Μάιο.

Το αίτημα για σύγκληση της συνεδρίασης έτυχε υποστήριξης από δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς, βοήθεια ζητά ο Γκουτέρες

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε βαθιά θλίψη για τις απώλειες και τις καταστροφές από τον σεισμό στη Βενεζουέλα, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Διασώστες με συντονισμό ΟΗΕ στη Βενεζουέλα μετά τον φονικό σεισμό

Ομάδες διασωστών με τη βοήθεια του ΟΗΕ φτάνουν στη Βενεζουέλα για να συμβάλλουν στις έρευνες μετά τον διπλό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 164 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 1.000, σύμφωνα με την πρόεδρο Ροντρίγκες.
Αντόνιο Γκουτέρες ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες: Έντονη ανησυχία ΟΗΕ για κλιμάκωση στη Βενεζουέλα μετά τις ΗΠΑ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, μέσω του εκπροσώπου του, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση στη Βενεζουέλα λόγω της στρατιωτικής ενέργειας των ΗΠΑ και υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου από όλους.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα αιτείται κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Η Βενεζουέλα ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από επίθεση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Ο Ιβάν Χιλ τόνισε πως ο λαός της χώρας δεν θα λυγίσει και θα βγει νικητής.
Σημαία Αϊτής
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 47 νεκροί από επίθεση συμμοριών σε κοινότητα στην Αϊτή

Τουλάχιστον 47 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση συμμορίας σε καταυλισμό κοντά στην πρωτεύουσα της Αϊτής. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αγνοούνται ακόμη άτομα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον δήμαρχο Μασιγιόν Ζαν.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.