Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε πως οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Βενεζουέλα ήταν παράνομες, αλλά ταυτόχρονα συνεπείς, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι, "παρά την προφανή παρανομία στη συμπεριφορά του Τραμπ, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί μια κάποια συνέπεια στις ενέργειές του. Αυτός και η ομάδα του υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους αρκετά σκληρά".
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας τόνισε πως η Λατινική Αμερική θεωρείται "πίσω αυλή" των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ έδειξε ενδιαφέρον για τον έλεγχο των προμηθειών πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το "κύριο κίνητρο του θείου Σαμ ήταν πάντα απλό: οι προμήθειες των άλλων", ενώ επεσήμανε πως αν παρόμοιες ενέργειες στρέφονταν κατά μιας ισχυρότερης χώρας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν πράξη πολέμου.