ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άδειο σχολικό θρανίο

Έφηβος μαχαίρωσε μαθητή και καθηγητή σε σχολείο Κιέβου, έρευνα για ρωσική σύνδεση

Ένας 14χρονος στο Κίεβο τραυμάτισε με μαχαίρι συμμαθητή και καθηγητή, φορώντας μάσκα και κράνος. Εξετάζεται πιθανή σύνδεση της επίθεσης με τη Ρωσία, καθώς βρέθηκαν ύποπτες συνομιλίες στο κινητό του εφήβου.

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο του Κιέβου, όπου ένας 14χρονος μαθητής φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι έναν συνομήλικό του και έναν 39χρονο καθηγητή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και του γραφείου του εισαγγελέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να έχει σύνδεση με τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει η ουκρανική αστυνομία, ο έφηβος είχε προετοιμάσει εκ των προτέρων μια μάσκα και ένα κράνος, τα οποία φόρεσε στις τουαλέτες του σχολείου. Στη συνέχεια, εισέβαλε σε μια τάξη επιτιθέμενος με μαχαίρι στον καθηγητή και τον συμμαθητή του, προτού αυτοτραυματιστεί στο χέρι και την κοιλιά.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Κιέβου γνωστοποίησε ότι στο τηλέφωνο του δράστη εντοπίστηκε «αλληλογραφία» με «άγνωστα πρόσωπα –πιθανόν εκπροσώπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για πιθανή ρωσική εμπλοκή.

Σε φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε από το ουκρανικό μέσο RBC και φαίνεται να προέρχεται από συνομιλία στο Telegram, διακρίνεται ένας έφηβος με κράνος και μάσκα, φορώντας μπλουζάκι με τη φράση "Hitler kaput". Αντίστοιχες εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα και η αστυνομία, με το πρόσωπο του ανηλίκου καλυμμένο.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα δύο θύματα και ο δράστης διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, με τον καθηγητή να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η φράση "Χίτλερ καπούτ" ήταν ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των σοβιετικών στρατευμάτων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ρωσία, επικαλούμενη την ύπαρξη νεοναζιστικών ομάδων στην Ουκρανία, έχει χρησιμοποιήσει ανάλογα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το AFP.

Σημειώνεται ότι Ουκρανία και Ρωσία ανταλλάσσουν συχνά αλληλοκατηγορίες για επιθέσεις και δολιοφθορές, ενώ γίνεται λόγος για στρατολόγηση ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσία στρατολογεί νεαρές γυναίκες για χτυπήματα σε στρατιωτικούς

Ο αρχηγός της ουκρανικής αστυνομίας κατηγορεί τη Ρωσία ότι στρατολογεί Ουκρανές έφηβες για δολοφονίες στρατιωτικών, μετά τη σύλληψη 17χρονης. Φέτος καταγράφηκαν έξι τέτοιες περιπτώσεις μέσω Telegram, μία από τις οποίες αποτράπηκε.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρός από ουκρανική επίθεση

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από μαζική επίθεση ουκρανικών drones στην περιοχή Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας, με φωτιά σε διυλιστήριο και ζημιές σε σπίτια, ηλεκτρικά και αγωγούς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κοντράτιεφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στο Κίεβο – Συναγερμός για πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία

Το Κίεβο δέχθηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο και τις ουκρανικές αρχές. Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν σε καταφύγια.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αποτροπή επίθεσης δεκάδων ουκρανικών drones στη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 23 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σομπιάνιν, ενώ η Ουκρανία ανέφερε πλήγμα σε σταθμό άντλησης πετρελαίου ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Πύραυλοι Flamingo χτύπησαν εργοστάσιο όπλων στο Βόλγκογκραντ

Ουκρανικοί πύραυλοι Flamingo έπληξαν εργοστάσιο πυροβολικού στη Βόλγκογκραντ, ενώ ρωσικοί πύραυλοι και drones προκάλεσαν ζημιές σε εγκαταστάσεις της Naftogaz σε Πολτάβα και Χάρκιβ, σύμφωνα με Ζελένσκι.