ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Διαδήλωση για το Ιράν
Φώτο: Shutterstock

Η Ιταλία καλεί το Ιράν να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού του

Η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για τους νεκρούς διαδηλωτές στο Ιράν και καλεί τις αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών. Τονίζει ότι, μαζί με ΕΕ και G7, επιδιώκει ειρηνική επίλυση, με σεβασμό στις ελευθερίες των Ιρανών.

Η ιταλική κυβέρνηση, με γραπτή ανακοίνωσή της, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν, επισημαίνοντας τον αυξημένο αριθμό θυμάτων μεταξύ των διαδηλωτών.

Όπως σημειώνεται, η Ιταλία καλεί τις ιρανικές αρχές να διασφαλίσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων του λαού, συμπεριλαμβανομένων του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και της ειρηνικής συνάθροισης, καθώς και την ακεραιότητα όσων συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους και τη G7, η ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για μια θετική επίλυση της κρίσης, με σεβασμό στις προσδοκίες ελευθερίας και ισότητας δικαιωμάτων του ιρανικού λαού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη της κυβέρνησης στους άμαχους του Ιράν

Η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον άμαχο πληθυσμό του Ιράν και θα συνεργαστεί με συμμάχους για μείωση της έντασης. Η Μελόνι και κορυφαίοι υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στηρίζει τα δημοκρατικά αιτήματα του λαού του Ιράν

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ιράν, στηρίζοντας τις δημοκρατικές προσδοκίες των πολιτών. Ζήτησε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κατάργηση της θανατικής ποινής. Θλίψη για τους νεκρούς διαδηλωτές.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν δικαιολογείται η βία κατά αστυνομικών μετά τον θάνατο Φακίρ

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα γεγονότα στη Μπολόνια, ζητώντας διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του Φακίρ και τονίζοντας πως η βία κατά της αστυνομίας δεν δικαιολογείται. Ζήτησε βαθιά αναζήτηση της αλήθειας χωρίς προκαταλήψεις.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση διαδηλωτή του 2022 για τη δολοφονία αστυνομικού

Στο Ιράν εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις του 2022 μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan, έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενετία σε ετοιμότητα για διαδηλώσεις λόγω άφιξης του πρέσβη Φερτίτα

Ο Αμερικανός πρέσβης Τίλμαν Φερτίτα έφτασε με το πολυτελές γιοτ του στη Βενετία, προκαλώντας διαμαρτυρίες λόγω των πολιτικών Τραμπ. Οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας εν όψει σημαντικού φεστιβάλ στην πόλη.