ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη

Ο Τραμπ χάρισε την πρώην κυβερνήτρια Πουέρτο Ρίκο για διαφθορά

Ο Τραμπ χάρισε την πρώην κυβερνήτρια Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες, που κατηγορούταν για διαφθορά. Παρέδωσε χάρη και σε δύο συγκατηγορούμενούς της, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε «πολιτική δίωξη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε στην απονομή χάριτος στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο, Γουάντα Βάσκες Γκαρσέντ, η οποία είχε κατηγορηθεί για διαφθορά από τις ομοσπονδιακές αρχές, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, «όλη η υπόθεση είναι ένα παράδειγμα πολιτικής δίωξης», αναφερόμενος στην υπόθεση της Βάσκες. Η πρώην κυβερνήτρια είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022, κατηγορούμενη για δωροληψία που σχετιζόταν με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας το 2020.

Επιπλέον, ο Τραμπ απένειμε χάρη και στους συγκατηγορούμενους της Βάσκες, Χούλιο Μαρτίν Ερέρα Βελουτίνι και Μαρκ Ροσίνι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει χορηγήσει δεκάδες χάρες από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο το προηγούμενο έτος, με τις περισσότερες να αφορούν πολιτικούς συμμάχους του και άτομα που εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Τολέδο ζητά χάρη για την υγεία του

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλεχάντρο Τολέδο, καταδικασμένος για διαφθορά, ζητά χάρη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, τονίζοντας πως κινδυνεύει να υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό σύμφωνα με τους γιατρούς.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ECONOMIST IMPACT: Η διαφθορά υπονομεύει δημοκρατία και πολιτική

Στη θεματική ενότητα του 30ου Government Roundtable, ειδικοί τόνισαν πως η διαφθορά απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, προκαλώντας έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς και αποχή των πολιτών από το πολιτικό σύστημα.
Άγαλμα Θέμιδος δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη: Καταγγελίες και αποχωρήσεις δικαστικών πλήττουν το κράτος δικαίου

Η Ευαγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ τόνισε τις σοβαρές καταγγελίες δικαστικών για παρεμβάσεις στην επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΝΔ για αποδυνάμωση των θεσμών και κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη: Καταγγελίες και αποχωρήσεις δικαστικών πλήττουν το κράτος δικαίου

Η Ευαγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ τόνισε τις σοβαρές καταγγελίες δικαστικών για παρεμβάσεις στην επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΝΔ για αποδυνάμωση των θεσμών και κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

FBI ερευνά γραφείο ισχυρής δημοκρατικής αιρετής στη Βιρτζίνια

Το FBI ερεύνησε το πολιτικό γραφείο και κατάστημα κάνναβης της γερουσιάστριας Λουίζ Λούκας στη Βιρτζίνια, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη διαφθορά. Η Λούκας είχε ενεργό ρόλο στον εκλογικό ανασχεδιασμό της πολιτείας.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το βιβλίο «Ιθάκη» και μίλησε για «ηθική επανάσταση»

Ο Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για διαφθορά και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εντιμότητας στην πολιτική και στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.