ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βασιλιάς Μαρόκου πορτρέτο
Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μωάμεθ ΣΤ' σε επίσημη εμφάνιση.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» Τραμπ

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου δέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Τραμπ να ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης, ενώ το Μαρόκο στηρίζει τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα και τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Το Μαρόκο εξέφρασε τη στήριξή του στην έναρξη της δεύτερης φάσης του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, καθώς και στη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τη Διοίκηση της Γάζας, η οποία θα λειτουργεί ως προσωρινό και μεταβατικό όργανο, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπιτώλιο ΗΠΑ Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση της Ισπανίας διευκολύνει την παράτυπη μετανάστευση στην ΕΕ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης μαζικής παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη μετά το επεισόδιο με 60.000 μετανάστες στη Θέουτα, τονίζοντας ότι παραβιάζονται δικαιώματα και κυριαρχία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και εθνικιστές της ΕΕ επιτίθενται κατά του Σάντσεθ για την Θεούτα

Ο Τραμπ και ευρωπαίοι ακροδεξιοί επικαλέστηκαν τις εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για να στηρίξουν τις σκληρές μεταναστευτικές θέσεις τους, ασκώντας παράλληλα κριτική στην αριστερά. Παρέμβαση και από Μελόνι που ζήτησε αναστολή της Σένγκεν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στελέχη ΗΠΑ αξιοποιούν εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για στήριξη Τραμπ

Δύο στελέχη του Λευκού Οίκου επικαλέστηκαν τις εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για να υπερασπιστούν την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική Τραμπ και να προειδοποιήσουν κατά της επιστροφής των Δημοκρατικών στην εξουσία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν καλεί ΗΠΑ και Ιράν να τηρήσουν το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν «έχει τελειώσει». Η συμφωνία στόχευε στην αποκλιμάκωση εντάσεων στον Περσικό.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Δεν θα γίνουν απευθείας συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ντόχα

Στην Ντόχα έφθασαν οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ για συνομιλίες με Καταριανούς αξιωματούχους σχετικά με το Ιράν και τον Λίβανο, χωρίς να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με Ιρανούς.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει πιστή στις συμφωνίες Αλάσκας με Τραμπ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη σε όσα συμφωνήθηκαν με τις ΗΠΑ στη σύνοδο στην Αλάσκα το 2023, σχετικά με πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Το Κίεβο αρνείται να παραδώσει εδάφη στη Ρωσία.