ΓΔ: 2230.79 -0.71% Τζίρος: 130.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:42
Βασιλιάς Μαρόκου πορτρέτο
Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μωάμεθ ΣΤ' σε επίσημη εμφάνιση.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» Τραμπ

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου δέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Τραμπ να ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης, ενώ το Μαρόκο στηρίζει τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα και τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Το Μαρόκο εξέφρασε τη στήριξή του στην έναρξη της δεύτερης φάσης του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, καθώς και στη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τη Διοίκηση της Γάζας, η οποία θα λειτουργεί ως προσωρινό και μεταβατικό όργανο, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Καναδά: Το ΝΑΤΟ είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ

Η Καναδή ΥΠΕΞ Ανίτα Άναντ δήλωσε ότι παρά τις επικρίσεις Τραμπ, το ΝΑΤΟ παραμένει ζωτικής σημασίας για τη συλλογική ασφάλεια της Δύσης έναντι της Ρωσίας και ενισχύει τις σχέσεις του με την ΕΕ σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις ενόψει συνόδου Σι - Τραμπ

Η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις με αφορμή τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο, τονίζοντας πως θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για αμοιβαίο όφελος και διαχείριση διαφορών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αβάσιμη η δήλωση Τραμπ για αίτημα εκεχειρίας, απαντά η Τεχεράνη

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ διέψευσε τις δηλώσεις Τραμπ περί ιρανικού αιτήματος για κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς και αβάσιμες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα για 5-6 εβδομάδες

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στην Κίνα λόγω του πολέμου στο Ιράν, αλλά σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα σε 5-6 εβδομάδες. Η αναβολή προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εμίρης Κατάρ: Ζητά τερματισμό κλιμάκωσης, Ιρανός πρέσβης στο ΥΠΕΞ

Ο εμίρης του Κατάρ κάλεσε για άμεσο τερματισμό της έντασης στη Μέση Ανατολή σε επικοινωνία με τον Τραμπ, ενώ το Κατάρ διαμαρτυρήθηκε επίσημα προς τον Ιρανό πρέσβη για τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν σύντομα θα έχει πυραύλους που απειλούν τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι αναπτύσσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν ΗΠΑ, αν και δήλωσε πως προτιμά διπλωματική λύση. Υποστήριξε ότι η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ευρώπη, τονίζοντας την προειδοποίηση ενάντια στην ενίσχυση του οπλικού της προγράμματος.