ΓΔ: 949.98 -0.18% Τζίρος: 18.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:37:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απαγόρευση διεθνών πτήσεων έως 31 Αυγούστου σε Κολομβία και Αργεντινή

Η Αργεντινή προχώρησε σε παρόμοιο δραστικό μέτρο αυτό το μήνα, απαγορεύοντας επιπλέον τις πτήσεις εσωτερικού. Η Κολομβία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις εσωτερικού μόνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου μέχρι στιγμής.

Η Κολομβία ακολούθησε σήμερα τα βήματα της Αργεντινής επιβάλλοντας μία από τις αυστηρότερες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στον κόσμο για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει διεθνείς επιβατικές πτήσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Η Αργεντινή προχώρησε σε παρόμοιο δραστικό μέτρο αυτό το μήνα, απαγορεύοντας επιπλέον τις πτήσεις εσωτερικού. Η Κολομβία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις εσωτερικού μόνο μέχρι τα τέλη Ιουνίου μέχρι στιγμής.

Η απόφαση της Αργεντινής προκάλεσε οργή μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών αυτής της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει γνώμη.

«Μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν περιμένουμε να ξαναρχίσουμε τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια ή να ανοίξουμε ξανά τα χερσαία σύνορα», δήλωσε σήμερα η υπουργός Μεταφορών της Κολομβίας Άνχελα Μαρία Όροσκο σε συνέντευξή της στο Blu Radio.

Η Λατινική Αμερική έχει επιβάλει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από όσο άλλες περιοχές για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εκτός από την Κολομβία και την Αργεντινή, το Περού, ο Ισημερινός, το Ελ Σαλβαδόρ και ο Παναμάς έχουν επίσης διακόψει όλες τις πτήσεις και επεκτείνουν αυτές τις απαγορεύσεις καθώς ο ιός εξαπλώνεται. Οι εμπορευματικές πτήσεις επιτρέπονται.

Η απόφαση της Κολομβίας αποτελεί πλήγμα για τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της, την Avianca Holdings, που αυτό τον μήνα υπέβαλε αίτηση χρεοκοπίας σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Η Avianca ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση δεν την έχει ειδοποιήσει ακόμη σχετικά με την νέα απαγόρευση.

Ο κολομβιανός αερομεταφορέας ήλπιζε νωρίτερα να ξαναρχίσει τις πτήσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία βρίσκεται σε ευαίσθητη κατάσταση καθώς ολόκληρος ο επιβατικός στόλος της δεν μπορεί να πετάξει λόγω περιορισμών σε πολλές χώρες. Ωστόσο, πραγματοποιεί πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, αλλά αυτές αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των εσόδων της εταιρείας υπό κανονικές συνθήκες.

Η Avianca έχει περιορισμένη ρευστότητα για να αποφύγει την χρεοκοπία καθώς αποκομίζει ελάχιστα έσοδα, γεγονός που την ώθησε να ζητήσει κρατική βοήθεια, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη συμβεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

colombia
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην Κολομβία

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με τα στελέχη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, τους ηλικιωμένους και τους πολίτες με χρόνια νοσήματα να έχουν την προτεραιότητα στο αρχικό στάδιο.
ΔΙΕΘΝΗ

«Κόκκινη ζώνη» της πανδημίας το βόρειο τμήμα της Αργεντινής

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το 93% των κλινών στις μονάδες εντατικές θεραπείας είναι κατειλημμένο», προειδοποιεί ο Σέρχιο Μπαρέρα Ρουίς, γιατρός στην πόλη Παλπαλά, και στέλεχος του ιατρικού συλλόγου της Αργεντινής.
covid-sweden
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Ελλείψεις σε μέσα μεταφοράς και αστυνομία λόγω κρουσμάτων

«Περίπου 3.000 αστυνομικοί, το 10% της συνολικής δύναμης της χώρας, νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα», μετέδωσε το Radio Sweden. Παράλληλα, νοσεί περίπου το 10% των οδηγών λεωφορείων στη δυτική επαρχία Βέρμλαντ.