ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ

Η ΕΕ θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της ενάντια σε κάθε εξαναγκασμό

Ο Αντόνιο Κόστα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαβεβαίωσε πως η ΕΕ θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της έναντι κάθε εξαναγκασμού, διαθέτει τα κατάλληλα μέσα και θα πράξει ό,τι χρειαστεί μετά τη σύνοδο για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να «υπερασπίζεται τα συμφέροντά της» απέναντι σε κάθε μορφή εξαναγκασμού, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Μετά τη σύνοδο κορυφής των 27 κρατών-μελών που επικεντρώθηκε στις σχέσεις Ευρώπης - ΗΠΑ, ο κ. Κόστα τόνισε ότι η ΕΕ «έχει την ισχύ και τα μέσα» και θα πράξει «ό,τι είναι απαραίτητο» για την προστασία των συμφερόντων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Κύπρου
ΔΙΕΘΝΗ

Κ. Πολυκάρπου: Η Κύπρος αντέχει και αγωνίζεται για απελευθέρωση και ενότητα

Ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, τόνισε από τη Σκύδρα τη σταθερή στόχευση για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, παρά την τουρκική κατοχή, σημειώνοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καταστροφή το να μη μιλάμε με την Τουρκία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διεμήνυσε ότι το casus belli δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, με ισχυρή θέση, ενίσχυση εξοπλισμών και ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με πρέσβεις ΕΕ για Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεσόγειο

Σε εκδήλωση στην πρεσβεία Ιρλανδίας, ο υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για τις ελληνικές θέσεις, συζητώντας το μέλλον της Ευρώπης, θέματα ασφάλειας και τις προτεραιότητες του Τρίο Προεδρίας.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάνσεν: Πρόοδος της Ελλάδας στη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Κρίστοφερ Χάνσεν αναγνώρισε την πρόοδο της Ελλάδας στη διαχείριση πόρων της ΚΑΠ, τονίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και ζητώντας περαιτέρω συνεργασία για βελτιώσεις και έγκαιρες πληρωμές στους αγρότες.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης Ουγγαρίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης της Ουγγαρίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ που παραμένουν παγωμένα λόγω ανησυχιών για διαφθορά. Τα κονδύλια είναι ζωτικής σημασίας για την ουγγρική οικονομία.