ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Συνεχίζονται αύριο στο Αμπού Ντάμπι οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν στο Αμπού Ντάμπι για να συζητήσουν το εδαφικό ζήτημα, χωρίς να καταγραφεί πρόοδος. Οι συνομιλίες συνεχίζονται αύριο, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση.

Στο Αμπού Ντάμπι πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών, με επίκεντρο το δύσκολο εδαφικό ζήτημα που παραμένει άλυτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό συμβιβασμό, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση από την έναρξη του πολέμου, λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε πηγή στο πρακτορείο Reuters, οι διαπραγματεύσεις για σήμερα ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει πρόοδος.

Το Κίεβο βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση από τις ΗΠΑ για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μόσχα επιμένει στην παραχώρηση ολόκληρης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως το εδαφικό αποτελεί κεντρικό θέμα στις συνομιλίες που διεξάγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο, Σάββατο.

Ο Ζελένσκι, με μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram, υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο πράγμα είναι ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη να τελειώσει τον πόλεμο που ξεκίνησε η ίδια». Παράλληλα, σημείωσε πως βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την ουκρανική αντιπροσωπεία, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από τις σημερινές συνομιλίες.

Όπως ανέφερε, «θα δούμε πώς θα πάει αύριο η συζήτηση και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

Χθες, ο Ζελένσκι είχε συνάντηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να προκύψει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα από τις συνομιλίες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα διευρύνει τα πλήγματα κατά της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία διευρύνει τις επιθέσεις της εντός Ρωσίας, με χτύπημα σε στόχο πάνω από 1.500 χλμ. μακριά, στοχεύοντας διυλιστήρια και αποθήκες, με στόχο να περιορίσει τη ρωσική πολεμική δυνατότητα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Παράνομη η αγορά ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει πως η αγορά σιτηρών από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από το Ισραήλ, τα οποία η Ρωσία έχει "κλέψει", είναι παράνομη, προαναγγέλλοντας κυρώσεις σε όσους επωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει ξανά τον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει τη Μόσχα να νικήσει, σύμφωνα με το KCNA, παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΘΑ Μπελοούσοφ.