ΓΔ: 2251.93 1.44% Τζίρος: 36.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:37
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
Οι σημαίες της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντικριστά, σύμβολο διπλωματικών σχέσεων και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ρωσία: Όχι συνομιλίες με ΕΕ, παρακολουθούμε ΗΠΑ για Χρυσό Θόλο και Γροιλανδία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Κάγια Κάλας, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, και θα περιμένει απλώς να αποχωρήσει από τη θέση της. Παράλληλα, η Μόσχα παρακολουθεί τα αμερικανικά σχέδια για τον «Χρυσό Θόλο».

Η Ρωσία δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Όπως ανέφερε ο Πεσκόφ, η Μόσχα θα αναμένει την αποχώρησή της από τη θέση της, εκφράζοντας την άποψη ότι "ούτε οι Αμερικανοί θα συζητήσουν οτιδήποτε με αυτή".

Τα σχόλια του εκπροσώπου δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Πάβελ Ζαρούμπιν. Ο Πεσκόφ τόνισε ότι "πρέπει απλώς να περιμένουμε μέχρι να φύγει", υπογραμμίζοντας την αδιαλλαξία της ρωσικής πλευράς ως προς το ενδεχόμενο διαλόγου με την Κάλας.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στα σχέδια των ΗΠΑ για την ασπίδα πυραυλικής άμυνας Golden Dome, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τη Γροιλανδία. Επεσήμανε ότι θα αναλυθεί ο σκοπός και η αποτελεσματικότητα των αμερικανικών σχεδίων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "οι ένοπλες δυνάμεις μας θα παρακολουθήσουν στενά και θα αναλύσουν αυτά τα σχέδια".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Ανεπαρκείς οι διπλωματικές προσπάθειες ΕΕ με τη Ρωσία

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε την ΕΕ να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη με τη Ρωσία, εκφράζοντας λύπη για τη μη αξιοποίηση του διπλωματικού δυναμικού, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Δεν συζητούμε διαμεσολάβηση με Ρωσία στην ΕΕ

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κυριάρχησε η Ουκρανία, με την Κάλας να τονίζει πως η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για διάλογο με Ρωσία και να παρουσιάζει μέτρα ενίσχυσης της Ουκρανίας και νέες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για απαγωγή παιδιών από Ουκρανία

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε 16 άτομα και 7 οντότητες για βίαιη μεταφορά περίπου 20.500 παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές σοβαρή παραβίαση διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων του παιδιού.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΕΕ σε Ρώσους για παράνομο εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε 16 Ρώσους και 7 οντότητες για τον παράνομο εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία. Η Ρωσία φέρεται να έχει μεταφέρει βίαια 20.500 παιδιά, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της ΕΕ.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ καλεί την Ευρώπη σε άμεση επαφή με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, τόνισε στην Corriere della Sera ότι ήρθε η ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνομιλήσουν απευθείας με τη Ρωσία, καθώς τα ευρωπαϊκά συμφέροντα διαφέρουν πλέον από τα αμερικανικά.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επιφυλάξεις για ρόλο Σρέντερ ως μεσολαβητή στην Ουκρανία

Ο Γκύντερ Κριχμπάουμ δήλωσε πως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερος διαμεσολαβητής λόγω της στενής σχέσης του με τον Πούτιν, απορρίπτοντας την πρότασή του να μεσολαβήσει στον πόλεμο Ουκρανίας–Ρωσίας.