ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά σε στρατιωτική τελετή με φόντο αξιωματικούς.

Πούτιν: Επαίνεσε τον Σάρα για πρόοδο στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε τον Σύρο πρόεδρο Άχμεντ αλ Σάρα για τη δυναμική στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, μετά την ανακατάληψη εδαφών από τους Κούρδους, και τον ευχαρίστησε για τη ρωσική βοήθεια στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη δυναμική στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, μετά την ανάκτηση εδαφών από τα συριακά στρατεύματα σε βάρος των κουρδικών δυνάμεων.

Σε δηλώσεις του προς τον Σύρο πρόεδρο Άχμεντ αλ Σάρα στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν ανέφερε: «Θέλω να σας συγχαρώ για το γεγονός ότι η διαδικασία αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας αποκτά δυναμική».

Ο Άχμεντ αλ Σάρα, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στη Ρωσία μετά την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2024, ευχαρίστησε τον Πούτιν για τη συμβολή του στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει έκθεση για απώλειες 1,2 εκατ. στρατιωτών

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως μη αξιόπιστη έκθεση αμερικανικού think tank που υπολογίζει 1,2 εκατ. ρωσικά θύματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παράλληλα, Πούτιν και Άχμαντ αλ Σάρα συναντώνται για να συζητήσουν στη Μόσχα τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ευρωπαίοι- ΗΠΑ ζητούν αποτροπή κενού ασφαλείας υπέρ Ισλαμικού Κράτους

Οι κυβερνήσεις Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και ΗΠΑ κάλεσαν Συρία και Κούρδους να αποφύγουν κενά ασφαλείας που ευνοούν το Ισλαμικό Κράτος και ζήτησαν άμεση συνάντηση του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Νταές για την ασφάλεια.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Μάχες στρατού-Κούρδων θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη με PKK

Οι συγκρούσεις μεταξύ συριακού στρατού και Κούρδων απειλούν τη διαδικασία ειρήνευσης ανάμεσα στην Τουρκία και το PKK. Εκπρόσωπος του PKK κατήγγειλε συνωμοσία και τόνισε τις συνέπειες στη Μέση Ανατολή, παρά την προσωρινή εκεχειρία.