ΓΔ: 2487.6 -2.14% Τζίρος: 360.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Εμιράτα: Η Τεχεράνη πρέπει να συμφωνήσει με ΗΠΑ, λέει αξιωματούχος

Ο διπλωματικός σύμβουλος των ΗΑΕ Ανουάρ Γκάργκας δήλωσε πως η Μέση Ανατολή δεν αντέχει άλλη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας την Τεχεράνη να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Η Μέση Ανατολή δεν αντέχει νέα κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σύμφωνα με τον Ανουάρ Γκάργκας, διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μιλώντας σε διάσκεψη στο Ντουμπάι, ο Γκάργκας υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα με την Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Το Ιράν σήμερα έχει ανάγκη να καταλήξει σε μια συμφωνία», επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό η Τεχεράνη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Ο Γκάργκας τόνισε ότι η περιοχή έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές επικίνδυνες αντιπαραθέσεις και δεν χρειάζεται να βιώσει μία ακόμη. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να δει άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ που θα οδηγήσουν σε συμφωνίες, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι συνομιλίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ήδη την Παρασκευή στην Τουρκία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φρουροί της Επανάστασης: Πλήξαμε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν ως αντίποινα για τα χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν, απειλώντας επέκταση επιθέσεων σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλιμπάφ: Το στενό του Ορμούζ θα ανοίξει μόνο με ιρανικούς όρους

Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Γαλιμπάφ δήλωσε ότι το στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο με ιρανικές ρυθμίσεις και προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως κάθε επίθεση θα απαντηθεί, κορυφώνοντας την ένταση μεσούσης της διένεξης στη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ισχυρά πλήγματα κατά Ιράν μετά τις επιθέσεις στο Ορμούζ

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν ισχυρά πλήγματα κατά του Ιράν ως αντίποινα για ιρανικές επιθέσεις σε τρία εμπορικά πλοία στο στενό του Ορμούζ, κάνοντας λόγο για παραβίαση εκεχειρίας και ότι το Ιράν θα πληρώσει υψηλό τίμημα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρά αμερικανικά πλήγματα κατά Ιράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε πλοία

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρά πλήγματα κατά του Ιράν στη Μέση Ανατολή το βράδυ της Τρίτης, απαντώντας σε ιρανικές επιθέσεις κατά τριών εμπορικών πλοίων στο στενό Ορμούζ, σύμφωνα με τη CENTCOM.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύμβουλος Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ φταίνε για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Ο σύμβουλος του Ιρανού ηγέτη, Μοχσέν Ρεζαεΐ, τόνισε ότι οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν σε αποτυχία, ενώ ανακοίνωσαν την επαναφορά κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο λόγω επιθέσεων σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ.