ΓΔ: 2229.74 0.84% Τζίρος: 144.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:41
Επίθεση στο Κίεβο
Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Αλλαγή τακτικής της ομάδας διαπραγμάτευσης μετά τη ρωσική επίθεση

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα θα προσαρμοστεί, μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές, τη νύχτα με ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων και εν μέσω ακραίου ψύχους στη χώρα.

Το έργο της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας αναμένεται να προσαρμοστεί, μετά τη νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές με χρήση αριθμού ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, «ήταν μία σκόπιμη επίθεση κατά της ενεργειακής υποδομής με την χρήση αριθμού ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την πρόταση των ΗΠΑ για βραχεία διακοπή των επιθέσεων, όχι για να ενισχυθεί η διπλωματία, αλλά προκειμένου να συγκεντρώσει πυραύλους και να περιμένει μέχρι την ψυχρότερη ημέρα του έτους, όταν οι θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από τους -20°C.

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο στο Αμπού Ντάμπι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση 3,2 δισ. ευρώ από το δάνειο στην Ουκρανία

Η ΕΕ θα εκταμιεύσει στα μέσα Ιουνίου την πρώτη δόση 3,2 δισ. ευρώ από το συνολικό δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, μόλις το Κίεβο επικυρώσει τη συμφωνία και εκπληρώσει τους σχετικούς όρους.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος και άρμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Drones και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους πολέμους στην Ευρώπη

Τα drones και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους κανόνες των σύγχρονων πολέμων, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο αντίδρασης και μετατοπίζοντας το βάρος από τα όπλα στη γρήγορη λήψη αποφάσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ανησυχία για ασφάλεια στην Ουκρανία – Έκκληση για προστασία αμάχων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε τη σοβαρή επιδείνωση στην Ουκρανία, με αυξανόμενες απώλειες αμάχων από ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις και πλήγματα σε ανθρωπιστικές αποστολές, ενώ οι νεκροί άμαχοι ξεπερνούν τις 15.850 από το 2022.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας: Βραβεύτηκαν Μέρκελ, Ζελένσκι και Αντετοκούνμπο

Με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας τιμήθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο η Άγγελα Μέρκελ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Λεχ Βαλέσα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τη συμβολή τους στις ευρωπαϊκές αξίες και την ενίσχυση της ΕΕ.