ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Επίθεση στο Κίεβο
Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Αλλαγή τακτικής της ομάδας διαπραγμάτευσης μετά τη ρωσική επίθεση

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα θα προσαρμοστεί, μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές, τη νύχτα με ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων και εν μέσω ακραίου ψύχους στη χώρα.

Το έργο της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας αναμένεται να προσαρμοστεί, μετά τη νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές με χρήση αριθμού ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, «ήταν μία σκόπιμη επίθεση κατά της ενεργειακής υποδομής με την χρήση αριθμού ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την πρόταση των ΗΠΑ για βραχεία διακοπή των επιθέσεων, όχι για να ενισχυθεί η διπλωματία, αλλά προκειμένου να συγκεντρώσει πυραύλους και να περιμένει μέχρι την ψυχρότερη ημέρα του έτους, όταν οι θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από τους -20°C.

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο στο Αμπού Ντάμπι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζητά από τις ΗΠΑ να μεταφέρουν στη Μόσχα πρόταση εκεχειρίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να μεταφέρουν στη Ρωσία πρόταση για κατάπαυση πυρός στις ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας για ουκρανικά αντίποινα αν απορριφθεί.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κίεβο ο Χ. Θεοχάρης για ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ουκρανίας

Ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε το Κίεβο με επιχειρηματική αποστολή ελληνικών εταιρειών, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-Ουκρανίας και την προώθηση επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας και υπουργοί της ΕΕ στο Κίεβο για την επέτειο της σφαγής στην Μπούτσα

Η επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ επισκέφθηκαν το Κίεβο για την επέτειο της σφαγής στην Μπούτσα, εκφράζοντας στήριξη στην Ουκρανία και ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Ουστ Λούγκα εντείνει την πίεση στις ρωσικές εξαγωγές

Ουκρανικά drone έπληξαν για πέμπτη φορά σε 10 μέρες το ρωσικό λιμάνι Ουστ-Λούγκα, πλήττοντας τερματικό εξαγωγής πετρελαίου. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μειώσει κατά 40% την ικανότητα εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κάλας και υπουργοί της ΕΕ στην Μπούτσα για την επέτειο απελευθέρωσης.

Στην Μπούτσα της Ουκρανίας μεταβαίνει σήμερα η διπλωμάτης της ΕΕ Κάγια Κάλας με 12 ΥΠΕΞ της ΕΕ, για την τετραετή επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις και τις αποκαλύψεις φρικαλεοτήτων του πολέμου.