ΓΔ: 2583.01 0.93% Τζίρος: 38.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:37
Σημαία Κίνας οικονομία

Κίνα: Ρυθμιστικό πλαίσιο χαμηλής οικονομίας έως το 2027 προωθεί το Πεκίνο

Το Πεκίνο σχεδιάζει ως το 2027 να οργανώσει βασικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την οικονομία χαμηλού ύψους. Μέχρι το 2030 θα ισχύουν πάνω από 300 κανόνες για υποστήριξη και ανάπτυξη του τομέα, με έμφαση στη συμβατότητα με τα διεθνή πρότυπα.

Το Πεκίνο προχωρά στη διαμόρφωση ενός βασικού συστήματος ρυθμιστικών κανόνων για την οικονομία χαμηλού ύψους, με στόχο την οργάνωσή του έως το 2027, όπως αναφέρεται σε εγκυκλίους που δημοσιοποιήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου.

Βάσει των ίδιων εγγράφων, μέχρι το 2030 προβλέπεται η θέσπιση περισσότερων από 300 κανονισμών για τον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός δομικά βελτιωμένου και εξελιγμένου κανονιστικού πλαισίου, πλήρως εναρμονισμένου με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να υποστηριχθεί ουσιαστικά η οικονομική ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα καλύπτει όλη τη βιομηχανική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών χαμηλού ύψους, των υποδομών, της διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας, της εποπτείας εφαρμογής κανόνων ασφαλείας πτήσεων, καθώς και των σεναρίων πρακτικής εφαρμογής.

Η κινεζική οικονομία χαμηλού ύψους βρίσκεται πλέον σε φάση επιταχυνόμενης βιομηχανοποίησης, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο βιομηχανικό οικοσύστημα. Το οικοσύστημα αυτό εκτείνεται από την τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη (R&D), μέχρι την παραγωγή εξοπλισμού, την παροχή υπηρεσιών και την κατασκευή υποδομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Εντατικές συνομιλίες Κίνας-ΕΕ για το εμπόριο υβριδικών και ηλεκτρικών ΙΧ

Κίνα και ΕΕ συζήτησαν εντατικά το εμπόριο υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, συμφωνώντας σε δίκαιες ποσοστώσεις εξαγωγών και μέτρα που δεν στοχοποιούν τα κινεζικά προϊόντα, διασφαλίζοντας ευκαιρίες για κινεζικές εταιρείες το 2025.
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ επιβατικών ταξιδιών στους σιδηροδρόμους Κίνας μετά την Εθνική Ημέρα

Στις 7 Οκτωβρίου οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι κατέγραψαν 24,15 εκατ. επιβατικά ταξίδια, ρεκόρ για την Εθνική Ημέρα, με αυξημένη τουριστική ζήτηση και 2.449 επιπλέον αμαξοστοιχίες για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Κίνα Ταϊβάν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κυρώσεις Πεκίνου σε αξιωματούχους Παραγουάης, Μπελίζ λόγω Ταϊβάν

Κυρώσεις επέβαλε το Πεκίνο σε υπουργούς Παραγουάης και Μπελίζ λόγω των σχέσεών τους με την Ταϊβάν. Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου σε κινεζικά εδάφη και οικονομικές συναλλαγές, επικαλούμενο την εθνική κυριαρχία.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενίσχυση δεξιοτήτων των εργαζομένων με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Πεκίνο ενισχύει την ποιότητα του εργατικού δυναμικού ενόψει της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Λι Τσονγκ, με στρατηγικές για υπεύθυνη τεχνολογική ανάπτυξη και προστασία της απασχόλησης.
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ αποτρέπουν μια κλιμάκωση

Η Κίνα χαιρέτισε τους συμβιβασμούς με την ΕΕ για το εμπόριο και τα κινεζικά υβριδικά οχήματα, θεωρώντας ότι αποτρέπουν κλιμάκωση. Οι συνομιλίες στο Πεκίνο οδήγησαν σε μέτρα που καθησυχάζουν την Ευρώπη για τα κινεζικά οχήματα και τις σπάνιες γαίες.
Κίνα Ταϊβάν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η ομιλία του προέδρου της Ταϊβάν δείχνει «απώτερα κίνητρα»

Το Γραφείο της Κίνας για την Ταϊβάν καταδίκασε την ομιλία του προέδρου της Ταϊβάν, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση της αλήθειας και προώθηση της ανεξαρτησίας, υπογραμμίζοντας ότι η Ταϊβάν αποτελεί τμήμα της Κίνας.