ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
Αστυνομικά οχήματα έξω από το Utah Valley University στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή λόγω διαφθοράς

Η αμερικανική πρεσβεία στη Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσε το επ’ αόριστον κλείσιμο του γραφείου της DEA στο Σάντο Ντομίνγκο λόγω υποψιών για διαφθορά. Η διαφθορά δεν γίνεται ανεκτή, τόνισε η πρέσβης Λία Κάμπος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στο κλείσιμο του γραφείου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στο Σάντο Ντομίνγκο επ’ αόριστον, λόγω υποψιών για διαφθορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Δεν θα ανεχθώ ούτε καν την εντύπωση διαφθοράς σε καμιά από τις υπηρεσίες της πρεσβείας της οποίας ηγούμαι. Προς τον σκοπό αυτό, ανακοινώνω (...) το κλείσιμο του γραφείου της DEA στο Σάντο Ντομίνγκο μέχρι νεοτέρας», δήλωσε μέσω X η αμερικανίδα πρεσβεύτρια Λία Κάμπος.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η διαφθορά δεν έχει θέση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ούτε σε καμιά άλλη. Η χρήση δημόσιου αξιώματος για προσωπικό όφελος αποτελεί αηδιαστική και επονείδιστη παραβίαση της εμπιστοσύνης του κοινού».

Πιστός σύμμαχος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Λουίς Αμπιναδέρ είχε επιτρέψει τον Νοέμβριο του 2025 στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο στη Σάντο Ντομίνγκο και στρατιωτική βάση της χώρας του, στο πλαίσιο της ανάπτυξής τους στην Καραϊβική.

Τους τελευταίους μήνες, οι δομινικανές αρχές έχουν συμμετάσχει σε κοινές επιχειρήσεις με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες οδήγησαν σε κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αναπόφευκτη η επανέναρξη πολέμου με ΗΠΑ σύμφωνα με ανώτατο στρατιωτικό

Υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός εκτίμησε ότι η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Ιράν δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Απαραίτητη η αμερικανική βοήθεια σε αντιαεροπορικά συστήματα Patriot

Ο Ζελένσκι τόνισε την απόλυτη ανάγκη αμερικανικής βοήθειας για την προμήθεια πυραύλων Patriot, μετά από νέες φονικές ρωσικές επιθέσεις, ενώ ο Σιμπίχα δήλωσε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον τρόμο ως μοναδικό του εργαλείο.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, πέραν των έξι που ήδη τα φιλοξενούν, σύμφωνα με τους Financial Times. Δεν αναμένεται άμεση συμφωνία σχετικά με το θέμα.
Πύραυλοι Ιράν στρατός
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Επίθεση σε βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε αμερικανική στρατιωτική βάση, χωρίς να αποκαλύψουν την τοποθεσία. Ο στρατός του Κουβέιτ ανέφερε επίσης επίθεση με drones και πυραύλους στην περιοχή.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμερικανική επίθεση σε ταχύπλοο διακίνησης ναρκωτικών, 3 νεκροί

Αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση σε ταχύπλοο με υπόπτους διακινητές ναρκωτικών στον ανατολικό Ειρηνικό, σκοτώνοντας τρία άτομα. Το SOUTHCOM δημοσίευσε σχετικό βίντεο. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και την Παρασκευή.