ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασιλιάς Κάρολος Γ'

Ο Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του

Ο βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε σε επίδειξη μόδας στο Λονδίνο, χαιρετώντας το κοινό, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αδελφού του. Συνομίλησε με τη Λόρα Γουίρ και τη Στέλλα Μακάρτνεϊ στην πρώτη σειρά.

Ο βασιλιάς Κάρολος παρακολούθησε σήμερα επίδειξη μόδας στο Λονδίνο, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αδελφού του Άντριου Μάουντμπαντεν-Ουίνδσορ με την υποψία ανάρμοστης συμπεριφοράς σε δημόσιο αξίωμα.

Κατά την άφιξή του στον χώρο της επίδειξης της σχεδιάστριας Τόλου Κόκερ, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, ο Κάρολος χαιρέτισε το πλήθος με ένα διακριτικό νεύμα και έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα.

Παρακολουθώντας τη συλλογή της Βρετανο-Νιγηριανής σχεδιάστριας, ο Κάρολος συνομίλησε με την επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Λόρα Γουίρ, καθώς και με τη σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ, στην πρώτη σειρά των επίσημων προσκεκλημένων.

Η σύλληψη του Άντριου και οι επιπτώσεις στη βασιλική οικογένεια

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Μάουντμπαντεν-Ουίνδσορ συνελήφθη από την αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι απέστειλε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα στον Τζέφρι Έπστιν.

Η σύλληψη του Άντριου, όγδοου στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, θεωρείται πρωτοφανές γεγονός στη σύγχρονη εποχή και φέρνει τον Κάρολο αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη κρίση της βασιλείας του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κάρολος εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησυχία» του για τις εξελίξεις, δηλώνοντας: «Επιτρέψτε μου να το δηλώσω ξεκάθαρα: η δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει το έργο της».

Πρόσθεσε επίσης: «Στο μεταξύ, η οικογένειά μου και εγώ θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας και να σας υπηρετούμε όλους».

Η παρουσία του Καρόλου στην Εβδομάδα Μόδας

Η συμμετοχή του Καρόλου στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Ο 77χρονος μονάρχης συνεχίζει την παράδοση της μητέρας του, δίνοντας το «παρών» σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τη βρετανική δημιουργικότητα.

Το 2018, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε παρακολουθήσει επίδειξη του Ρίτσαρντ Κουίν, καθισμένη δίπλα στη «σιδηρά κυρία της μόδας» και τότε αρχισυντάκτρια του Vogue, Άννα Γουίντουρ.

Πριν από την επίδειξη, ο Κάρολος περιηγήθηκε σε εκθέσεις στους χώρους της Εβδομάδας Μόδας, μεταξύ άλλων και σε μία της σχεδιάστριας Στέλα Μακάρτνεϊ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 14χρονος αρνείται τις κατηγορίες για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά

Ένας 14χρονος στο Λονδίνο, κατηγορούμενος για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά υπό την επιρροή ακροδεξιάς ιδεολογίας, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και ρατσιστικής φθοράς.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Βρετανική βοήθεια 300 εκατ. ευρώ για μαχητικά Gripen στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία πριν αποχωρήσει, ανακοίνωσε βοήθεια 300 εκατ. ευρώ και συνεργασία με Σουηδία για 16 μαχητικά. Ο Ζελένσκι τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του ΗΒ.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Απαγόρευση δύο ιρανικών οργανώσεων για αντισημιτικές επιθέσεις

Η Βρετανία χαρακτήρισε ως τρομοκρατικές το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και ακόμη μία ιρανική οργάνωση, δίνοντας νέες εξουσίες στην αστυνομία για την αντιμετώπιση σχετικών απειλών μετά από αντισημιτικές επιθέσεις.