ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Εικόνα που απεικονίζει τη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω των σημαίων.

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα drone στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας

Άνδρας σκοτώθηκε στη Σεβαστούπολη από θραύσματα ουκρανικού drone που καταρρίφθηκε, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Συνολικά αναφέρουν ότι κατέρριψαν 16 drones στην περιοχή και πάνω από 150 σε διάφορες επιθέσεις στην Κριμαία.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του ύστερα από πλήγμα ουκρανικού drone στη Σεβαστούπολη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών αρχών, οι οποίες ανέφεραν ότι κατέρριψαν συνολικά 16 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, δήλωσε μέσω Telegram ότι «εξαιτίας της επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Σεβαστούπολης, ένας άνδρας σκοτώθηκε (...) τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο στήθος από θραύσματα μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος που καταρρίφθηκε». Η Σεβαστούπολη αποτελεί λιμάνι καίριας σημασίας στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014.

Την Πέμπτη, οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι κατέστρεψαν περισσότερα από 150 ουκρανικά drones, εκ των οποίων 38 πάνω από την Κριμαία, εντείνοντας έτσι την αντιπαράθεση στην περιοχή.

Σε αντίποινα για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που συνεχίζονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ουκρανία εξαπολύει σχεδόν κάθε νύχτα επιθέσεις με drones σε στόχους εντός ρωσικού εδάφους, με έμφαση στις ενεργειακές υποδομές.

Δύσκολες συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

Παράλληλα, νέες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χαρακτήρισαν τις διαπραγματεύσεις «δύσκολες», χωρίς να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ρωσικών αρχών, στα μέσα Φεβρουαρίου οι δυνάμεις της Μόσχας έλεγχαν πλήρως ή εν μέρει το 19,5% της ουκρανικής επικράτειας, έναντι 18,6% έναν χρόνο νωρίτερα. Περίπου το 7% —η Κριμαία και τμήμα του Ντονμπάς— βρισκόταν ήδη υπό ρωσικό έλεγχο πριν από την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1.000 Κενυάτες πολεμούν για τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πάνω από 1.000 Κενυάτες στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με κενυατική έκθεση, αριθμός πενταπλάσιος των αρχικών εκτιμήσεων. Η ρωσική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι αρνείται κάθε ανάμειξη.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα: Καταρρίψαμε 113 ουκρανικά drones, φωτιά σε διυλιστήριο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την καταστροφή 113 ουκρανικών drones τη νύχτα, με ένα να προκαλεί φωτιά σε διυλιστήριο στη βορειοδυτική χώρα. Οι πρόσφατες δύσκολες συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ουάσινγκτον δεν έφεραν πρόοδο.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός καγκελάριος: Μόνο η εξάντληση της Ρωσίας θα τερματίσει τον πόλεμο

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς θεωρεί απίθανο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ότι θα λήξει μόνο αν εξαντληθεί στρατιωτικά ή οικονομικά κάποια πλευρά. «Η λογική δεν πείθει τον Πούτιν», δηλώνει.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία καθυστερεί στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης

Ο Ζελένσκι εξέφρασε απογοήτευση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τη Ρωσία στη Γενεύη, δηλώνοντας πως δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, επιρρίπτοντας ευθύνη στη ρωσική πλευρά για κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Δύσκολες αλλά σημαντικές» οι συνομιλίες με τη Ρωσία στη Γενεύη

Ο επικεφαλής του γραφείου Ζελένσκι χαρακτήρισε «δύσκολες αλλά σημαντικές» τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στη Γενεύη υπό αμερικανική μεσολάβηση, λέγοντας ότι η ουκρανική πλευρά ήδη ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο.
Αλεξάντερ Λουκασένκο πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις της Ουκρανίας κατά Λουκασένκο για στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο

Η Ουκρανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο, διαμηνύοντας ότι θα ενισχύσει τα αντίποινα κατά του Μινσκ για τη στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι στα κοινωνικά δίκτυα.