ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία της Νότιας Κορέας
Η σημαία της Νότιας Κορέας κυματίζει σε καθαρό ουρανό, σύμβολο εθνικής ταυτότητας.

Ο πρώην πρόεδρος Γιουν εφεσιβάλλει την ισόβια ποινή του στη Νότια Κορέα

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ Γελ, άσκησε έφεση κατά της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε για την επιβολή στρατιωτικού νόμου το 2024, με τους δικηγόρους του να επικρίνουν την απόφαση ως ιστορικά προβληματική.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ Γελ κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης που τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, μετά τη δίκη του για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου το 2024, ο οποίος διήρκεσε μόλις λίγες ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του.

«Εκτιμάμε ότι είναι ευθύνη μας να αναφερθούμε με σαφήνεια στα προβλήματα που εγείρει η απόφαση αυτή, όχι μόνο στα αρχεία του δικαστηρίου, αλλά και μπροστά στην κρίση της Ιστορίας», ανέφερε η ομάδα των δικηγόρων του κ. Γιουν στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη του Πίτερ Μάντελσον στη Βρετανία

Ο Πίτερ Μάντελσον συνελήφθη στο Κάμπτεν ως ύποπτος για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα, σε υπόθεση σχετική με το σκάνδαλο Έπστιν. Ο Μάντελσον αρνείται τις κατηγορίες και ανακρίνεται από τη βρετανική αστυνομία.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Δύο κατηγορούμενοι για 7 κιλά κοκαΐνης ελεύθεροι με όρους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο από τους πέντε συλληφθέντες για διακίνηση 7 κιλών κοκαΐνης στη Ρόδο, μετά τις απολογίες τους ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Σύλληψη δύο ανηλίκων για επίθεση σε ανήλικο

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στην Κοζάνη για επίθεση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε άλλον ανήλικο. Έρευνες γίνονται για ταυτοποίηση και τρίτου ατόμου, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη Ντουτέρτε: «Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο», λέει το ΔΠΔ

Ο Ντουτέρτε κατηγορείται πως ενέκρινε δολοφονίες και επέλεγε προσωπικά θύματα στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του ΔΠΔ, που υπογράμμισε ότι οι ισχυροί δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο Ντουτέρτε απουσιάζει.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πράκτορας της ICE σκότωσε Αμερικανό, ισχυρίζεται αυτοάμυνα

Ομοσπονδιακός πράκτορας πυροβόλησε και σκότωσε Αμερικανό στο Τέξας το 2025, πριν τις επιχειρήσεις απέλασης που στοίχισαν τη ζωή σε Ρενέ Γκουντ και Άλεξ Πρέτι στη Μινεσότα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα.