ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:33
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη

Τέσσερις νεκροί από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό εργοστάσιο

Επίθεση ουκρανικών drone σε εργοστάσιο αζωτούχων λιπασμάτων στη ρωσική περιοχή του Σμολένσκ προκάλεσε τέσσερις νεκρούς και δέκα τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Βασίλι Ανόχιν.

Μια μαζική επίθεση με ουκρανικά drone έπληξε εργοστάσιο στην ρωσική περιοχή του Σμολένσκ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό δέκα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη.

Ο Βασίλι Ανόχιν ανέφερε μέσω Telegram ότι «έπειτα από βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν».

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης, «η μαζική επίθεση με drone» έπληξε τη νύχτα εργοστάσιο παραγωγής «αζωτούχων λιπασμάτων» σε περιοχή περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά του Σμολένσκ, προκαλώντας πυρκαγιά στη βιομηχανική μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του εργοστασίου, η μονάδα παρήγαγε το 2024 συνολικά 2 εκατομμύρια τόνους λιπασμάτων και κατασκεύαζε επίσης «βιομηχανικά προϊόντα».

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν συστηματικά επιθέσεις κατά ρωσικών βιομηχανικών στόχων, σε απάντηση των μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Ντνίπρο: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τουλάχιστον πέντε νεκρούς και 21 τραυματίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η επίθεση στόχευσε ιδιωτική επιχείρηση της πόλης το πρωί.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πέντε νεκροί από ουκρανική επίθεση στη Βορόνεζ

Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στη Βορόνεζ είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η επίθεση προκάλεσε φωτιά σε εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρονικά εξαρτήματα για πυραύλους.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 60 drones στη Μόσχα - Πέντε νεκροί στην Ουκρανία

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περίπου 60 ουκρανικά drones κοντά στη Μόσχα, προκαλώντας αναστολή λειτουργίας αεροδρομίων. Ρωσικά drones χτύπησαν πλοία στην Ουκρανία, με έναν νεκρό Αιγύπτιο και απώλειες αμάχων.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Οδησσό και Ζαπορίζια: Δύο νεκροί στην Ουκρανία

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες σε Οδησσό και Ζαπορίζια από ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις αρχές. Ανάμεσα στους τραυματίες στη Ζαπορίζια, ένα 11χρονο αγόρι. Πυραυλικό πλήγμα Ισκαντέρ στην Οδησσό.