ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σορούς στρατιωτών, δηλώνει σύμβουλος Κρεμλίνου

Η Ρωσία παρέδωσε τα λείψανα 1.000 Ουκρανών στρατιωτών στην Ουκρανία, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα τις σορούς 35 Ρώσων, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Τέτοιες ανταλλαγές νεκρών γίνονται περιοδικά στα τέσσερα χρόνια πολέμου.

Η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία τα λείψανα 1.000 Ουκρανών στρατιωτών, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα τις σορούς 35 Ρώσων, σύμφωνα με δήλωση του συμβούλου του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Ο Μεντίνσκι ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι σοροί 1.000 Ουκρανών στρατιωτών παραδόθηκαν στην Ουκρανία. Η Ρωσία έλαβε σε αντάλλαγμα τις σορούς 35 Ρώσων στρατιωτών», επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία ανταλλαγής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ανταλλαγή αυτή εντάσσεται στις κατά καιρούς προσπάθειες των δύο χωρών να επιστρέψουν τους νεκρούς στρατιώτες τους, καθώς ο πόλεμος έχει πλέον συμπληρώσει τέσσερα χρόνια από την έναρξή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι ζητά ΝΑΤΟ για αντιαεροπορική άμυνα – ΟΗΕ κατά των πληγμάτων στο Κίεβο

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ουκρανία θα ενισχυθεί με αντιαεροπορική άμυνα από τους δυτικούς συμμάχους της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, μετά από νέες ρωσικές επιθέσεις, ενώ ο ΟΗΕ καταδίκασε τα πλήγματα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χτύπησε ξανά το ρωσικό κέντρο δορυφόρων Ντουμπνά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε ξανά το ρωσικό κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών της Ντουμπνά, βόρεια της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας πως το κέντρο χρησιμοποιείται για ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοινώνει κατάρριψη 419 ουκρανικών drones σε μια νύχτα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 419 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις περισσότερες αναχαιτίσεις να σημειώνονται στην Κριμαία, το Κρασναντάρ και κυρίως την περιφέρεια της Μόσχας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν περίπου 50 ουκρανικά drones με κατεύθυνση τη Μόσχα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε ότι περίπου 50 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν χωρίς τραυματισμούς ή ζημιές, ενώ η Ουκρανία εντείνει τις επιδρομές στη ρωσική ενδοχώρα με στόχο κρίσιμες υποδομές και τη μείωση των ρωσικών εσόδων.