ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ισραηλινό άρμα μάχης
Ισραηλινό άρμα μάχης κινείται σε σκονισμένο πεδίο στη σύγκρουση Γάζας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρικό Ισραήλ, Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη μετά από νέες επιθέσεις πυραύλων από το Ιράν. Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν, με αναχαιτίσεις και καπνό να υψώνεται στη Ραμάλα.

Μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισε το βράδυ της Κυριακής το κεντρικό Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στην περιοχή.

Λίγο πριν τις εκρήξεις, είχαν σημάνει σειρήνες προειδοποίησης, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν. Η κινητοποίηση των δυνάμεων αεράμυνας ήταν άμεση, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε καταφύγια.

Δημοσιογράφος του AFP στο Τελ Αβίβ μετέδωσε ότι καταγράφηκε «σημαντικό μπαράζ πυραύλων» πάνω από την πόλη, ενώ δεκάδες εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές. Παράλληλα, περίπου 20 εκρήξεις σημειώθηκαν και πάνω από τη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπου πύραυλοι φαίνεται να αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα άμυνας.

Σύμφωνα με άλλον ανταποκριτή του AFP, στήλη καπνού υψωνόταν στον ουρανό του δυτικού τμήματος της Ραμάλας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς η ένταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έγκριση για πώληση στρατιωτικού υλικού 8,6 δισ. σε Μ. Ανατολή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού άνω των 8,6 δισ. δολαρίων σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και ΗΑΕ, λίγο μετά τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν και την έναρξη εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Λιβάνου καταδικάζει τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον νότο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις και καταγράφονται θύματα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αρνείται ότι επιδιώκει εδαφικά οφέλη στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ δηλώνει πως το Ισραήλ δεν έχει εδαφικές βλέψεις στον Λίβανο και πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα αποσκοπούν αποκλειστικά στην προστασία των Ισραηλινών πολιτών.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας κλειδί για τη σταθερότητα στον Κόλπο

Ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε πως η ασφάλεια στον Κόλπο απαιτεί αξιόπιστες εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θα επιτεθούν ξανά στη χώρα. Πολλές χώρες καταδίκασαν το Ιράν για τον έλεγχο στο στενό του Χορμούζ.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προβλέπει πιθανές μάχες σε όλα τα μέτωπα το 2026

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Εγιάλ Ζαμίρ, ανέφερε πως το 2026 ίσως να είναι χρονιά εντάσεων σε όλα τα μέτωπα, ενώ τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του αριθμού των νεοσυλλέκτων στον στρατό για την ασφάλεια της χώρας.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.