ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ισραηλινό άρμα μάχης

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρικό Ισραήλ, Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη μετά από νέες επιθέσεις πυραύλων από το Ιράν. Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν, με αναχαιτίσεις και καπνό να υψώνεται στη Ραμάλα.

Μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισε το βράδυ της Κυριακής το κεντρικό Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στην περιοχή.

Λίγο πριν τις εκρήξεις, είχαν σημάνει σειρήνες προειδοποίησης, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν. Η κινητοποίηση των δυνάμεων αεράμυνας ήταν άμεση, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε καταφύγια.

Δημοσιογράφος του AFP στο Τελ Αβίβ μετέδωσε ότι καταγράφηκε «σημαντικό μπαράζ πυραύλων» πάνω από την πόλη, ενώ δεκάδες εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές. Παράλληλα, περίπου 20 εκρήξεις σημειώθηκαν και πάνω από τη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπου πύραυλοι φαίνεται να αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα άμυνας.

Σύμφωνα με άλλον ανταποκριτή του AFP, στήλη καπνού υψωνόταν στον ουρανό του δυτικού τμήματος της Ραμάλας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς η ένταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Έβδομος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ διεξάγεται στη Ρώμη

Ξεκινούν στη Ρώμη νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με στόχο τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και την ανάπτυξη λιβανικών στρατευμάτων, στο πλαίσιο συμφωνίας υπό όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Είχα μία από τις καλύτερες συζητήσεις με τον Τραμπ

Ισραήλ και ΗΠΑ ενίσχυσαν τον συντονισμό τους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, έπειτα από «εξαιρετική» συνάντηση με τον Τραμπ όπου κυριάρχησε η συζήτηση για την αποτροπή πυρηνικών στο Ιράν.