ΓΔ: 2468.71 -0.64% Τζίρος: 137.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:35
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο τύπου αντιτορπιλικού εν πλω υπό την αμερικανική σημαία.

Το ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη βύθιση ιρανικού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη βύθιση ιρανικού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν, ενέργεια που συνδέεται με τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά στη βύθιση ιρανικού πλοίου, το οποίο, όπως αναφέρεται, «βυθίζεται αυτή την ώρα στον πυθμένα του Κόλπου του Ομάν». Η επιχείρηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, με τις διεθνείς αγορές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων στην περιοχή, ενισχύοντας τις ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τις θαλάσσιες μεταφορές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάθε νέα κλιμάκωση θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ-ΗΠΑ για διατήρηση στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ συζητά με τις ΗΠΑ για να διατηρήσει στρατεύματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μετά το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν που ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσε ο Μακρόν μετά τη σύνοδο G7, όπως επιβεβαίωσε αμερικανός αξιωματούχος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η συμφωνία δείχνει την αποτυχία των ΗΠΑ, λέει ο Γαλιμπάφ

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί αύριο στην Ελβετία αποτελεί απόδειξη ήττας των ΗΠΑ, μετά από τρεις μήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αμερικανικός στρατός θα μείνει στον Κόλπο για κάποιο διάστημα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μείνουν στον Κόλπο για κάποιο διάστημα μετά τη συμφωνία με το Ιράν και προειδοποίησε πως αν η Τεχεράνη δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ο πόλεμος θα ξεκινήσει ξανά.