ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πιτ Χέγκσεθ δημόσια ομιλία
Φώτο: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ. Credit: Shutterstock.

Κατς: Μήνυμα Χέγκσεθ «μέχρι τέλους» για την επιχείρηση κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός Υπ. Άμυνας Ίσραελ Κατς δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Πιτ Χέγκσεθ τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ουάσινγκτον κατά του Ιράν, προτρέποντάς τον να συνεχίσει την επιχείρηση "μέχρι τέλους".

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι ο ομόλογός του των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, τον διαβεβαίωσε για τη σταθερή υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην κοινή στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ιράν και τον προέτρεψε να συνεχίσουν την επιχείρηση «μέχρι τέλους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, ο Κατς ανέφερε ότι ο Χέγκσεθ τού είπε: «Συνεχίστε μέχρι τέλους, είμαστε στο πλευρό σας», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την περασμένη νύχτα.

Ο Κατς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αμερικανό υπουργό για την εκτεταμένη βοήθεια των ΗΠΑ στην προστασία των Ισραηλινών πολιτών από την ιρανική πυραυλική απειλή, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκαντί Άιζενκοτ
ΔΙΕΘΝΗ

Άιζενκοτ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση στο Ισραήλ

Ο Γκάντι Άιζενκοτ δήλωσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για πλειοψηφία μετά τις εκλογές και εξέφρασε ελπίδα να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αναφέροντας συνεχείς συναντήσεις και αποφασιστικές εξελίξεις.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Την Κυριακή ο πρόεδρος Ισραήλ ανακοινώνει εντολοδόχο πρωθυπουργό

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα ανακοινώσει την Κυριακή νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό, μετά από διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα. Η πλειοψηφία της Κνέσετ στηρίζει τον Γκάντι Άιζενκοτ, ενώ ο Νετανιάχου έλαβε 46 ψήφους.
Γκαντί Άιζενκοτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ενωμένη Λίστα στηρίζει τον Γκάντι Άιζενκοτ στο Ισραήλ

Η Ενωμένη Λίστα των Αράβων του Ισραήλ στηρίζει τον κεντρώο Γκάντι Άιζενκοτ για πρωθυπουργό, προτείνοντάς τον στον πρόεδρο Χέρτσογκ, με στόχο να εμποδιστεί η επιστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εξουσία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Απώλεια στήριξης Νετανιάχου από το κόμμα JUT στο Ισραήλ

Το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τοράχ αρνήθηκε να στηρίξει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ως πρωθυπουργό, αποδυναμώνοντας τη θέση του, ενώ ο πρόεδρος Χέρτσογκ ξεκίνησε διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη νότια Λιβανία σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλον έναν στην Καμπρίχα. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως στόχευσε δύο υπόπτους που παρακολουθούσαν στρατιώτες σε «ζώνη ασφαλείας».
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Σοβαρές υποψίες για ξένη παρέμβαση στις εκλογές Ισραήλ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ξένης παρέμβασης στις εκλογές του Ισραήλ με τεράστια ποσά, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα.