ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Φώτο: Shutterstock

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν από 300 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε χώρα

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν σήμερα άλλους 300 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά, ανεβάζοντας στους 500 συνολικά από χθες, στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη πρόσφατα στη Γενεύη, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν σήμερα σε νέα ανταλλαγή 300 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά, ανεβάζοντας συνολικά σε 500 τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους από χθες, Πέμπτη. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα στη Γενεύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

«Από το ελεγχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου έδαφος, επαναπατρίστηκαν 300 Ρώσοι στρατιωτικοί. Σε αντάλλαγμα, επέστρεψαν 300 αιχμάλωτοι πολέμου από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρωσικός στρατός.

Η σημερινή ανταλλαγή ακολούθησε εκείνη της Πέμπτης, όταν 200 αιχμάλωτοι από κάθε πλευρά αντάλλαξαν χέρια στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, στη μεσολάβηση για την επίτευξη της συμφωνίας συμμετείχαν ενεργά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ανταλλαγές αιχμαλώτων και σορών αποτελούν μέχρι στιγμής το μοναδικό απτό αποτέλεσμα των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, οι οποίες διεξάγονται από το 2025 υπό την πίεση της Ουάσιγκτον.

Μια νέα τριμερής συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, αναβλήθηκε λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει εαρινή επίθεση στην ανατολική Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ, δηλώνοντας ότι η Ρωσία ετοιμάζει εαρινή επίθεση, ενώ τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των θέσεων του Ντονμπάς ενάντια στον εχθρό.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στη Χερσώνα από ουκρανική επίθεση, λέει η Μόσχα

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από ουκρανική επίθεση με drone κοντά σε κατάστημα τροφίμων στο Ολέσκι, στη ρωσικά ελεγχόμενη περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με τον Μοσχοβίτη κυβερνήτη Βλαντίμιρ Σάλντο.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο LNG πλοίου ανοιχτά Λιβύης: Ρωσία κατηγορεί Ουκρανία

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για επίθεση με ναυτικά drones σε ρωσικό πλοίο LNG που βυθίστηκε μετά από εκρήξεις στη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Μάλτας και Λιβύης, σύμφωνα με λιβυκές αρχές. Το πλοίο κάηκε πριν βυθιστεί.