ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν από 300 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε χώρα

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν σήμερα άλλους 300 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά, ανεβάζοντας στους 500 συνολικά από χθες, στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη πρόσφατα στη Γενεύη, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν σήμερα σε νέα ανταλλαγή 300 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά, ανεβάζοντας συνολικά σε 500 τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους από χθες, Πέμπτη. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα στη Γενεύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

«Από το ελεγχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου έδαφος, επαναπατρίστηκαν 300 Ρώσοι στρατιωτικοί. Σε αντάλλαγμα, επέστρεψαν 300 αιχμάλωτοι πολέμου από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρωσικός στρατός.

Η σημερινή ανταλλαγή ακολούθησε εκείνη της Πέμπτης, όταν 200 αιχμάλωτοι από κάθε πλευρά αντάλλαξαν χέρια στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, στη μεσολάβηση για την επίτευξη της συμφωνίας συμμετείχαν ενεργά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ανταλλαγές αιχμαλώτων και σορών αποτελούν μέχρι στιγμής το μοναδικό απτό αποτέλεσμα των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, οι οποίες διεξάγονται από το 2025 υπό την πίεση της Ουάσιγκτον.

Μια νέα τριμερής συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, αναβλήθηκε λόγω της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» με επιθέσεις σε οικονομικούς στόχους

Ο Πούτιν δήλωσε πως το Κίεβο με επιθέσεις σε ρωσικούς οικονομικούς στόχους άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», προειδοποιώντας για ρωσικά αντίποινα σε ευαίσθητους τομείς της ουκρανικής οικονομίας. Και οι δύο πλευρές στοχεύουν κρίσιμες υποδομές.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.