ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

ΟΗΕ: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οι απελάσεις παιδιών από τη Ρωσία

Έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας λόγω της απέλασης ουκρανικών παιδιών μετά την εισβολή του 2022. Από 1.205 παιδιά που εξετάστηκαν, το 80% δεν έχει επιστρέψει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η απέλαση και η μεταφορά παιδιών ουκρανικής καταγωγής από τις ρωσικές αρχές μετά την εισβολή της Μόσχας το 2022 συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η έρευνα αναδεικνύει τη σοβαρότητα των παραβιάσεων που διαπράχθηκαν εις βάρος ανηλίκων σε συνθήκες πολέμου.

«Σε αυτή την έκθεση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου από τις ρωσικές αρχές έχουν στοχοποιήσει παιδιά, που είναι μεταξύ των πλέον ευάλωτων θυμάτων. Τα εγκλήματα αυτά έχουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη ζωή τους και το μέλλον τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΟΗΕ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή Έρευνας για την Ουκρανία, η οποία εξέτασε τις περιπτώσεις 1.205 παιδιών από πέντε περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με τα ευρήματα, περίπου το 80% των παιδιών αυτών δεν έχει ακόμη επιστρέψει στην Ουκρανία, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» με επιθέσεις σε οικονομικούς στόχους

Ο Πούτιν δήλωσε πως το Κίεβο με επιθέσεις σε ρωσικούς οικονομικούς στόχους άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», προειδοποιώντας για ρωσικά αντίποινα σε ευαίσθητους τομείς της ουκρανικής οικονομίας. Και οι δύο πλευρές στοχεύουν κρίσιμες υποδομές.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.