ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης έπειτα από πυροβολισμούς σε συναγωγή στο Μίσιγκαν

Ένοπλος εισέβαλε με αυτοκίνητο σε συναγωγή του Μίσιγκαν και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους φύλακες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Μάρτυρες ανέφεραν μαύρο καπνό από το κτίριο «Temple Israel».

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε συναγωγή του Γουέστ Μπλούμφιλντ στο Μίσιγκαν, όταν ένοπλος εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στον χώρο λατρείας. Ο δράστης έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τους φύλακες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα δίκτυα CNN και Fox News, επικαλούμενα πηγές της τοπικής αστυνομίας.

Αστυνομικός δήλωσε στο CNN ότι ο δράστης οδήγησε το όχημά του κατευθείαν στην είσοδο της συναγωγής, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία ο εισβολέας σκοτώθηκε επί τόπου.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες όπου φαίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται από το κτίριο της συναγωγής «Temple Israel», με τις αρχές να προχωρούν σε εκτεταμένο αποκλεισμό της περιοχής.

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι «ο αντισημιτισμός και η βία δεν έχουν θέση στο Μίσιγκαν».

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει τα κίνητρα και την ταυτότητα του δράστη, τα οποία παραμένουν άγνωστα. Η περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

(Με πληροφορίες από CNN)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για ενίσχυση στρατού στο νησί

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, επιλύοντας εντάσεις. Η συμφωνία δεν προβλέπει προσάρτηση, αλλά ενισχύει τον αμερικανικό έλεγχο ασφάλειας στο νησί.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με νέες στρατιωτικές δυνάμεις τη Λιθουανία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή νέων στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιθουανία, δίνοντας τέλος σε ανησυχίες για την παρουσία τους μετά την αποχώρηση μονάδων το καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Ναουσέντα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή ενίσχυσης αντιποίνων σε νέες επιθέσεις των ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι το Ιράν θα εντείνει τα αντίποινά του αν υπάρξουν νέες αμερικανικές επιθέσεις, ενώ υπογράμμισε πως η Τεχεράνη έχει σκληρύνει τη στάση της για τερματισμό του πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Υεμένης για βοήθεια κατά των Χούθι

Ο Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Υεμένης, που ζήτησε αμερικανική βοήθεια κατά των Χούθι. Ο Τραμπ δεν έδωσε σαφή δέσμευση για στρατιωτική στήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος σε παγκόσμιες πτήσεις ιρανικών αεροπορικών από 23 Σεπτεμβρίου

Ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε ότι οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα βρεθούν σε αδιέξοδο παγκοσμίως μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, λόγω κυρώσεων που απαγορεύουν τον ανεφοδιασμό και την τεχνική υποστήριξή τους.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία Μοΐζ: 18 ύποπτοι για τη δολοφονία στην Αϊτή εκδίδονται στις ΗΠΑ

Δεκαοκτώ άτομα εκδόθηκαν από την Αϊτή στις ΗΠΑ για να δικαστούν σχετικά με τη δολοφονία του προέδρου Μοΐζ το 2021, ενώ έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 30 πρόσωπα, σύμφωνα με Αμερικανό εισαγγελέα.