ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα

Η Ρωσία καταγγέλλει επίθεση με 100 drones της Ουκρανίας στη Μόσχα, φωτιά σε δεξαμενή

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά το σαββατοκύριακο η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με πάνω από 100 drones στη Μόσχα, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου η Ουκρανία εξαπέλυσε εκτεταμένη επίθεση με περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της Μόσχας. Διαδοχικά κύματα drones «καμικάζι» καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα προτού φτάσουν στην πόλη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, πάνω από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν μέσα σε δύο ημέρες, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές ασφαλείας της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το πρακτορείο TASS, τουλάχιστον 145 drones καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, εκ των οποίων 53 πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τα κύρια αεροδρόμια της Μόσχας επέβαλαν προσωρινούς περιορισμούς στις πτήσεις, όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Η Μόσχα και η περιφέρειά της, με πληθυσμό περίπου 22 εκατομμυρίων κατοίκων, τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από την ουκρανική πλευρά.

Επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στο Κρασνοντάρ

Παράλληλα, αποθήκη πετρελαίου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην εγκατάσταση που βρίσκεται στην πόλη Λαμπίνσκ.

Η περιφέρεια του Κρασνοντάρ αποτελεί συχνό στόχο ουκρανικών επιθέσεων με drones. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κίεβο είχε πλήξει πετρελαϊκή εγκατάσταση κοντά στην πόλη Τιχορέτσκ, το διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι και το Λιμάνι του Καυκάσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός πλήττει πολιτικές υποδομές με εντολή Πούτιν

Ρωσικά drones επιτέθηκαν στο Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο, ενώ δύο νεκροί αναφέρθηκαν και σε επίθεση στο Χάρκοβο. Κλειστές παραμένουν αρκετές γέφυρες του Δνείπερου στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματισμένοι από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ, νότια Ρωσία. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν πλέον σβήσει, σύμφωνα με τις αρχές.
Πολωνικό F-16
ΔΙΕΘΝΗ

Μαχητικά Πολωνίας σηκώθηκαν λόγω ρωσικών drones στην Ουκρανία

Η Πολωνία απογείωσε στρατιωτικά αεροπλάνα λόγω ρωσικών χτυπημάτων με drones στην Ουκρανία και εξέδωσε αεροπορικό συναγερμό σε ανατολικές περιοχές. Τα αεροδρόμια Λούμπλιν και Ρζεσζόφ ανέστειλαν τις πτήσεις προσωρινά.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, απαντά στον Ζελένσκι

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την προειδοποίηση Ζελένσκι για τα ουκρανικά drones «κρατική τρομοκρατία» και απείλησε με αντίδραση. Τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται με «τρομοκράτες», αλλά ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή για ειρήνη και διάλογο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική νυχτερινή επίθεση με πυραύλους και drones στην Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι και drones χτύπησαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας τη νύχτα, σε μαζική επίθεση. Το 90% των drones καταρρίφθηκε. Άνοδος στις επιθέσεις, ενώ η Ουκρανία έχει ελλείψεις σε πυραυλική άμυνα Patriot.