ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Εικόνα που απεικονίζει τη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω των σημαίων.

Υποχρεωτική εκκένωση παιδιών από το Σλοβιάνσκ λόγω ρωσικής προέλασης

Η Ουκρανία ξεκίνησε την υποχρεωτική απομάκρυνση παιδιών από τη Σλοβιάνσκ λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλησιάζουν περίπου 20 χλμ. από την πόλη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Φιλάσκιν.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την υποχρεωτική απομάκρυνση των παιδιών από την πόλη Σλοβιάνσκ, γεγονός που υποδηλώνει την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας σε ένα από τα τελευταία προπύργιά της στην περιφέρεια του Ντονμπάς.

«Υπέγραψα εντολή για την υποχρεωτική απομάκρυνση των παιδιών από ορισμένες περιοχές του Σλοβιάνσκ που είναι πιο ευάλωτες στα πλήγματα του εχθρού», ανέφερε ο κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά προς τα βόρεια και ανατολικά της πόλης, έχοντας φτάσει περίπου 20 χιλιόμετρα από την είσοδό της. Η εξέλιξη αυτή εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αμάχων στην περιοχή.

Το Σλοβιάνσκ παραμένει μία από τις πόλεις και κοινότητες υπό ουκρανικό έλεγχο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Η Ρωσία επιδιώκει να ελέγξει πλήρως το Ντονμπάς, μια περιοχή γνωστή για τα ανθρακωρυχεία και τη βαριά βιομηχανία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Μπαχρέιν εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Ζελένσκι έφτασε στο Μπαχρέιν για συνομιλίες με θέμα τη συνεργασία στην ασφάλεια, σύμφωνα με ουκρανό αξιωματούχο. Η επίσκεψή του σχετίζεται με αιτήματα κρατών του Κόλπου για βοήθεια κατά ιρανικών drones μετά τα πρόσφατα πλήγματα.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία δεκαπλασίασε τη χρήση drones σε επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια

Η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 800 drones κατά ουκρανικών λιμανιών το πρώτο τετράμηνο του 2026, έναντι 75 πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ουκρανίας. Πάνω από 900 λιμενικές υποδομές και 177 πλοία έχουν υποστεί ζημιές.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο

Ρωσική πυραυλική επίθεση στη Μερέφα του Χαρκόβου προκάλεσε πέντε θανάτους και πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ζημιές υπέστησαν σπίτια, καταστήματα, διοικητικό κτίριο και συνεργείο αυτοκινήτων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στη Μερέφα της Ουκρανίας

Ρωσικός πύραυλος έπληξε τη Μερέφα στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 16. Προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και πρατήριο καυσίμων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Χαρκόβου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ζελένσκι τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής φωνής στις ειρηνευτικές συνομιλίες και τη συμμετοχή της Ευρώπης σε αυτές, ζητώντας περαιτέρω στήριξη και ένα βιώσιμο διπλωματικό πλαίσιο για την Ουκρανία.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone πλήττει πολυκατοικία στη Μόσχα χωρίς αναφορές για θύματα

Δήμαρχος Μόσχας: Ουκρανικό drone έπληξε πολυτελή πολυκατοικία κοντά στο κέντρο χωρίς τραυματίες, λίγο πριν τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου. Άλλα δύο drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.