ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
Καπνός υψώνεται πάνω από κτήρια στο Ισραήλ, μετά από επίθεση στη Γάζα.

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Μισγκάβ Αμ, ένας νεκρός

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Μισγκάβ Αμ, στο βόρειο Ισραήλ. Ρουκέτα από τον Λίβανο προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και την καταστροφή δύο οχημάτων, ενώ το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές.

Η Χεζμπολάχ, σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Μισγκάβ Αμ, στο βόρειο Ισραήλ. Η ενέργεια σημειώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση των ισραηλινών υπηρεσιών διάσωσης ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «πριν λίγη ώρα εντοπίστηκε βλήμα προερχόμενο από τον Λίβανο με κατεύθυνση τοποθεσία κατά μήκος των βόρειων συνόρων. Υπάρχουν ζημιές και τραυματίες. Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, «δύο οχήματα κάηκαν ολοσχερώς έπειτα από άμεσο πλήγμα στο κιμπούτς Μισγκάβ Αμ: οι πυροσβέστες ανέσυραν από το σημείο έναν νεκρό».

Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν τα δύο οχήματα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Δημοσιογραφικές πηγές, μεταξύ των οποίων ο πολεμικός ανταποκριτής της Times of Israel, ανέφεραν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αντιαρματικό πύραυλο.

Κλιμάκωση μετά την εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή στις 28 Φεβρουαρίου, που ξέσπασε έπειτα από τα πλήγματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, έχουν σκοτωθεί 16 άνθρωποι στο Ισραήλ και τέσσερις γυναίκες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στη Μισγκάβ Αμ είναι ο πρώτος άμαχος που σκοτώνεται στο βόρειο Ισραήλ μετά την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, στις 2 Μαρτίου, σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Έκτοτε, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στον Λίβανο και διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις στην ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων.

Στις 8 Μαρτίου, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 380 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις από την αρχή της εκεχειρίας

Δύο μέλη της Πολιτικής Προστασίας σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή στη Νότια Ναμπατίγια, κατά τη διάρκεια αποστολής διάσωσης. Συνολικά, 380 νεκροί στον Λίβανο από πλήγματα του Ισραήλ από τις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Δεν διαπραγματευόμαστε αφοπλισμό με το Ισραήλ, λέει ο ηγέτης

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ τόνισε ότι ο αφοπλισμός της οργάνωσης αφορά μόνο τον Λίβανο και δεν γίνεται διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, απειλώντας πως η μάχη θα μετατραπεί σε «κόλαση» για το Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στο Λίβανο

Έξι νεκροί και επτά τραυματίες από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε κατοικία στην Κφαρ Ντουνίν, σύμφωνα με το ANI. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση της πόλης Σόμορ στην κοιλάδα Μπεκάα λόγω επικείμενων βομβαρδισμών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Έκκληση σε ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για τα συνεχιζόμενα πλήγματα

Οι ηγέτες του Λιβάνου ζήτησαν από τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, καθώς συνεχίζονται παρά την εκεχειρία. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 2.869 από τον Μάρτιο, ενώ επίκειται συνάντηση ΗΠΑ-Λιβάνου-Ισραήλ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός σε συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ, παρότι υπάρχει κατάπαυση του πυρός. Συνολικά 19 Ισραηλινοί και πάνω από 2.800 Λιβανέζοι έχουν σκοτωθεί.