ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκλογές στην Ιταλία
Εκλογικό ψηφοδέλτιο σε κάλπη με φόντο τη σημαία της Ιταλίας.

Ιταλία: Προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της RAI, το 53,1% ψήφισε «όχι» και το 46,9% «ναι» στη δικαστική μεταρρύθμιση. Η συμμετοχή στο ιταλικό δημοψήφισμα έφτασε το 59%, ποσοστό αρκετά υψηλό για τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, το ποσοστό του «όχι» στη δικαστική μεταρρύθμιση ανέρχεται σε 53,1%, ενώ το «ναι» περιορίζεται στο 46,9%.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε στο 59% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ποσοστό που θεωρείται σχετικά υψηλό για τα ιταλικά δεδομένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το «όχι» κυριαρχεί στο δημοψήφισμα για τη δικαιοσύνη

Σχεδόν το 60% των ψήφων έχει καταμετρηθεί στο δημοψήφισμα για τη δικαιοσύνη στην Ιταλία: 54,4% «όχι», 45,6% «ναι». Οι αναλυτές μιλούν για πρώτη ουσιαστική ήττα της κυβέρνησης Μελόνι, που στήριξε τη μεταρρύθμιση.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μεγάλη συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη δικαιοσύνη

Η συμμετοχή στο ιταλικό δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα ξεπέρασε τις προβλέψεις, με 46% ως το βράδυ της Κυριακής. Ιδιαίτερα υψηλή είναι στις βόρειες πόλεις. Πολλοί θεωρούν πως η συμμετοχή ευνοεί τους υποστηρικτές της μεταρρύθμισης.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιταλοί ψηφίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη που αλλάζει ρόλους δικαστών και τη δομή του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα είναι έγκυρο ανεξαρτήτως συμμετοχής, ζητώντας στήριξη η κυβέρνηση.
Φάρμακα και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οδηγός Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για θανάτους ηλικιωμένων

Στη Φορλί, 27χρονος οδηγός του Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία πέντε ηλικιωμένων γυναικών, πιθανόν με χρήση σύριγγας με αέρα. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες συγγενών και συναδέλφων.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 16 Ιταλών για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε έρευνα και τεχνολογία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη 16 ερευνητών και καθηγητών σε Νάπολη, Σικελία και Λομβαρδία, κατηγορούμενων για παράνομη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων με αντάλλαγμα δώρα και οφέλη από προμηθευτικές εταιρείες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ανακρίθηκε ύποπτος για τη δράση «τουριστών πολέμου» στο Σαράγεβο

Στο Μιλάνο ανακρίθηκε ένας 80χρονος, ύποπτος ότι πλήρωσε για να πυροβολεί αμάχους στη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.