Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στις ουκρανικές περιφέρειες Πολτάβα και Ζαπορίζια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Στην Πολτάβα, ο περιφερειάρχης Βιτάλι Ντιακίνβιτς ανέφερε μέσω Telegram ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν. Επισήμανε επίσης πως προκλήθηκαν ζημιές σε πολυκατοικίες και ξενοδοχείο.
Στη Ζαπορίζια, ο περιφερειάρχης Ιβάν Φεντόροφ ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν «μαζική συνδυαστική επίθεση με drones και πυραύλους». Όπως είπε, «δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν».
Την ίδια ώρα, στη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία από το 2014, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι σημειώθηκε έκρηξη σε πολυκατοικία της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν.
Ο Ραζβαζάγεφ δεν εξήγησε τα αίτια της έκρηξης ούτε συνέδεσε ρητά το περιστατικό με τον πόλεμο που συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022.