ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Λευκός Οίκος Ουάσινγκτον

Σύνοδος για τα παιδιά στον Λευκό Οίκο με Μπριζίτ Μακρόν και Μελάνια Τραμπ

Η Μπριζίτ Μακρόν θα συμμετάσχει σε σύνοδο στον Λευκό Οίκο με θέμα την ευημερία των παιδιών στην ψηφιακή εποχή, έπειτα από πρόσκληση της Μελάνια Τραμπ και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Fostering the Future Together".

Η Μπριζίτ Μακρόν, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, θα συμμετάσχει αύριο, Τετάρτη, σε σύνοδο που διοργανώνει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με θέμα την «ευημερία των παιδιών στην ψηφιακή εποχή», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει αεροπορικώς σήμερα προς την Ουάσινγκτον και, όπως έγινε γνωστό, «θα είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα πάρουν τον λόγο στη διάρκεια της συνόδου αυτής», ανέφερε η ίδια πηγή στο AFP.

Η σύνοδος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνασπισμού «Fostering the Future Together», πρωτοβουλία της συζύγου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο συνασπισμός αυτός «συσπειρώνει τις συζύγους αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έχουν αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίξουν και να βελτιώσουν την ευημερία των παιδιών στην ψηφιακή εποχή», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Η γαλλική προτεραιότητα για την προστασία των παιδιών

Η συμμετοχή της Μπριζίτ Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της G7 το 2026, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των παιδιών, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει καταστήσει την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών μία από τις βασικές μάχες της προεδρικής του θητείας. Το σχετικό σχέδιο νόμου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με στόχο την υιοθέτησή του πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, αρκετές χώρες έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει επίσης δεσμευτεί να εξετάσει τους κινδύνους που ενδέχεται να προκαλούν ορισμένα βιντεοπαιχνίδια και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ή «chatbots» στην ψυχική υγεία των μικρών παιδιών, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα μέτρα ρύθμισης ή απαγόρευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκρέτα Τούνμπεργκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στις μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία, διεκδικώντας βελτίωση στις συνθήκες εκπαίδευσης. Το κίνημα, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, εξαπλώθηκε πανελλαδικά και πλησιάζει στις προεδρικές εκλογές.
Τζορντάν Μπαρντέλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Γαλλία: Ο Μπαρντελά συγκρίνει την κριτική με αυτή προς τη Μελόνι

Ο Ζορντάν Μπαρντελά παρομοίασε την κριτική στον προϋπολογισμό του Εθνικού Συναγερμού με τις αμφιβολίες για τη Μελόνι πριν γίνει πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η πρότασή του θα επανεκκινήσει την οικονομία και θα μειώσει το δημόσιο χρέος της Γαλλίας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παραβίαση δικαίου η νηοψία Γαλλίας σε ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» τη νηοψία σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο από το γαλλικό ναυτικό, κάνοντας λόγο για πειρατεία και εξετάζοντας αν υπάρχουν Ρώσοι στο πλήρωμα.
Γκρέτα Τούνμπεργκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ διαδήλωσε σε λύκειο έξω από το Παρίσι

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε μαθητική διαμαρτυρία έξω από λύκειο στο Παρίσι, στηρίζοντας το αίτημα για αυξημένους πόρους στην εκπαίδευση. Στο πλευρό των μαθητών στάθηκαν και δικηγόροι, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση κατέστρεψε τρόφιμα σε γαλλικά και ολλανδικά σουπερμάρκετ

Κυβερνοεπίθεση σε σουπερμάρκετ της Γαλλίας προκάλεσε αύξηση θερμοκρασίας στα ψυγεία έως 50°C, με αποτέλεσμα καταστροφή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων και πυρκαγιές. Το θέμα ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας.
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από το 1% έπεσε το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Με μικρή άνοδο κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν ακολουθώντας το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Το spread του δεκαετούς έναντι του γερμανικού μειώθηκε στις 94 μονάδες βάσης.