ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας καταδικασμένος για επίθεση σε στρατιωτική βάση

Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που είχε καταδικαστεί για επίθεση σε διαβαθμισμένη στρατιωτική εγκατάσταση στην Τεχεράνη και για ενέργειες που, σύμφωνα με τις αρχές, ωφέλησαν ΗΠΑ και Ισραήλ.

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε επίθεση εναντίον διαβαθμισμένης στρατιωτικής εγκατάστασης και για ενέργειες προς όφελος των ΗΠΑ και του Ισραήλ, εκτελέστηκε στο Ιράν, σύμφωνα με το Mizan, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του δικαστικού σώματος της χώρας.

Όπως ανέφερε το Mizan, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο καταδικασμένος, επικυρώνοντας έτσι την ποινή του.

Το δικαστικό σώμα ανακοίνωσε ότι ο Αμιρχοσεΐν Χαταμί κρίθηκε ένοχος για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική εγκατάσταση στην Τεχεράνη, όπου προκάλεσε ζημιές, έβαλε φωτιά και επιχείρησε να αφαιρέσει όπλα και πυρομαχικά. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ο αντιπρόεδρος του δικαστικού σώματος, Χαμζέχ Χαλιλί, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι υποθέσεις που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου, το αντικυβερνητικό κίνημα σε εθνικό επίπεδο που κατεστάλη με τη σφοδρότερη επιχείρηση στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και επιβλήθηκαν οι σχετικές ποινές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτή επιστολή Φρουρών Επανάστασης προς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να απορρίψουν τις πολιτικές Τραμπ και να δεχτούν ειρηνική συνύπαρξη, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή που επικρίνει τη στήριξη σε Ισραήλ και πολέμους.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός πρόεδρος: Θύμα τρομοκρατίας ο Ιράν στον αμερικανο-ισραηλινό πόλεμο

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε στη ΓΣ του ΟΗΕ ότι το Ιράν είναι «θύμα τρομοκρατίας» λόγω της στρατιωτικής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ και τόνισε πως προτιμά τη διπλωματία για να τερματιστεί η σύγκρουση.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μείωση άνω του 10% στο ΑΕΠ την περίοδο του πολέμου

Το ΑΕΠ του Ιράν μειώθηκε κατά 10,1% το πρώτο τρίμηνο, λόγω επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Η συρρίκνωση επηρέασε έντονα τον πετρελαϊκό τομέα και συνδέεται με τους 40ήμερους βομβαρδισμούς.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Νετανιάχου έπεισε τις ΗΠΑ να μας κηρύξουν πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι χειραγώγησε τις ΗΠΑ για να τις οδηγήσει σε πόλεμο κατά του Ιράν, επισημαίνοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το παραδέχεται ανοιχτά σε εβραϊκά μέσα.