ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία Λιβάνου

Λίβανος: Ο πρόεδρος ζητά διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρήνη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για να μην μετατραπεί ο νότιος Λίβανος σε νέα Γάζα, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποφευχθούν καταστροφές και απώλειες.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν απηύθυνε νέα έκκληση για την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, επισημαίνοντας την ανάγκη αποτροπής μιας κλιμάκωσης που θα μπορούσε να μετατρέψει το νότιο τμήμα της χώρας σε «νέα Γάζα». Ο Αούν τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε χωριά και υποδομές.

«Είναι αλήθεια ότι το Ισραήλ ίσως να επιθυμεί να κάνει τον νότιο Λίβανο σαν τη Γάζα (...) η Γάζα καταστράφηκε, υπήρξαν εκεί περισσότεροι από 70.000 νεκροί και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να διαπραγματευθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αούν, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους μιας παρατεταμένης σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί να μην υπάρξουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγωδίες και να προστατευθούν «όσα σπίτια απομένουν που δεν έχουν καταστραφεί ακόμη». Με τη δήλωσή του, ο Αούν επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για πολιτική λύση και αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Λιβάνου–Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εργασιακή συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Λιβάνου

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα είχαν οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Λιβάνου, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις και τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Δύο νεκροί από ισραηλινή επίθεση στο νότο της χώρας

Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί στον νότιο Λίβανο, κοντά σε περιοχή που ελέγχεται από το Ισραήλ, μετά από ισραηλινό πλήγμα. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί από την Τρίτη ανάμεσα στη Ναμπατία και τη Ζαουτάρ ας Σαρκία.
Αιγυπτιακή σαρκοφάγος χρυσή μάσκα
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Επιστροφή 37 αιγυπτιακών αρχαιοτήτων που είχαν εξαχθεί παράνομα

Ο Λίβανος παρέδωσε στην Αίγυπτο 37 φαραωνικά αρχαία που είχαν κατασχεθεί το 2020 στη Βηρυτό. Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο, με παρόντες τον Λιβανέζο υπουργό Πολιτισμού και τον Αιγύπτιο πρέσβη.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν επιδιώκει συμφωνία με Ισραήλ και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι θέλει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και είναι έτοιμος να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ χωρίς σύγκρουση, ζητώντας νέα διεθνή δύναμη μετά τον ΟΗΕ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 13 νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα

Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στη νότια Λιβανία. Αυξάνεται ο φόβος νέας στρατιωτικής κλιμάκωσης παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χεζμπολάχ τον Ιούνιο.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

500.000 ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα σε νοσοκομείο της Βηρυτού

Η Ελλάδα ενισχύει με 500.000 ευρώ το νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» στη Βηρυτό, μέσω Hellenic Aid και του ΠΟΥ, προσφέροντας ζωτικής σημασίας ιατρικές υπηρεσίες σε ευάλωτους, σε μια δύσκολη περίοδο για την υγεία στον Λίβανο.